Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans inne- och utelista

Här testar de att föda barn.
1 av 6

Här testar de att föda barn.

Faksimil

Bilden av hemlöshet.
2 av 6

Bilden av hemlöshet.

Polisen / SCANPIX

Malena Ernman var en av de som bröt tystnaden.
3 av 6

Malena Ernman var en av de som bröt tystnaden.

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Mega lanserades i lördags.
4 av 6

Mega lanserades i lördags.

Faksimil

Bang with friends.
5 av 6

Bang with friends.

Faksimil

Petter fick inte ligga.
6 av 6

Petter fick inte ligga.

Faksimil

Nyheter | 25/01/2013 15:02

VECKA 4: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 4:

INNE

1. #hemlös

När det är -20 grader ute behövs omtanken om de som saknar en egen bostad mer än någonsin. För en gångs skull har en hashtag på Twitter blivit ett forum för alla de som är villiga att hjälpa till - på riktigt. Många har säkerligen fått hjälp och det behövs.

2. Föda barn-simulatorn

Ni kanske inte vet det, men videoklippet med de båda holländska killarna som "föder barn" är den mest "like:ade" artikeln någonsin på Nyheter24. Och det är väl inte så konstigt - äntligen har några män fått känna på en del av smärtan det innebär att föda barn. Klart alla vill se det.

3. Naiti del Sante och Sonja Schwarzenberger

I boken "Bryt tystnaden" berättar bland annat operasångerskan Malena Ernman om hur hon erbjudits arbete mot sexuella tjänster. Hon är en av alla kvinnor som i bokenv berättar om hur de utsatts för sexuella trakasserier. Berättelser som måste höras oftare. Del Sante och Schwarzenberger förtjänar ett tack, liksom de medverkande.

4. Mega

Förra helgens största händelse på nätet var helt klart uppföljaren till Megaupload - Mega. Intresset för tyske Kim Dotcoms uppladdningssajt har exploderat - till den grad att nedladdningshastigheten försämrats. Men det lär bli bättre. Sajten har potential att käka upp alla konkurrenter med hull och hår.

5. Bang with friends

En tjänst där målet är sex men där tillvägagångssättet men där även blyga personer kan få kontakt med varandra. Idén till det här Facebooktillägget verkar grym och har få risker. Två personer som egentligen är intresserade av varandra (om än bara kroppsligt) kan få veta det även om de inte vågar prata till en början. Mer sånt här i stället för vedervärdiga appar som "Playbook".

UTE

1. Fiskporr

Nakna kvinnor i sexposer med döda fiskar? Du trodde att du hade sett allt när den danska tidningen Fisk & Fris bilder slog ned som en bomb. Till att börja med: vem vill ens se detta? Dessutom hör denna syn på kvinnor inte hemma här, 2013. Lika lite som döda fiskar hör hemma mellan kvinnornas lår.

2. "1 miljon likes"

Petter fick inte ligga något som säkert slog hål på drömmen hos många likessökare där ute. Kanske var det ändå killen som ville "drop it in the ass" på sin flickvän som fick den här gamla och usla trenden att dö ut. Låt oss hoppas.