Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans inne- och utelista

- 06/09/2013, 15:53 -
Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 8

Vilka är inne? Vilka är ute?

Montage

Obama - en skön snubbe.
2 av 8

Obama - en skön snubbe.

SCANPIX / AP

Obama - med tveksam politik.
3 av 8

Obama - med tveksam politik.

SCANPIX SWEDEN

Riley England och den hjärtvärmande lappen.
4 av 8

Riley England och den hjärtvärmande lappen.

En man och en kvinna väntar tillökning.
5 av 8

En man och en kvinna väntar tillökning.

Linus Sundahl-Djerf / SvD / SCANPIX

Flera "budget-iPhones" på rad.
6 av 8

Flera "budget-iPhones" på rad.

iApps.im

Hasan Syeds marknadsförda tweet om British Airways.
7 av 8

Hasan Syeds marknadsförda tweet om British Airways.

Faksimil Twitter

Näääk och Nimo anmäldes för låten "Vare värt de".
8 av 8

Näääk och Nimo anmäldes för låten "Vare värt de".

VECKA 36: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 36:

INNE

1. Barack Obama

Det är svårt att sätta någon annan på förstaplatsen den här veckan. Den amerikanske presidenten tog Stockholm med storm när hela innerstan spärrades av. Han var skojade med pressen, vinkade glatt och är allmänt en skön snubbe.

2. Den hjärtvärmande lappen

Ashley Englands familj fick en trevlig överraskning när notan kom in. "Gud ger speciella barn till speciella personer", stod det. Historien har värmt många hjärtan i veckan, inte minst bland Nyheter24:s besökare. Artikeln är överlägset mest läst.

3. Babylycka

En man och en kvinna gick i veckan ut med att de väntar barn – bara några månader efter att de gift sig. Reproduktionen fungerar fortfarande, vi kan andas ut.

4. iPhonemania

Ryktenas tid är snart förbi – på onsdagen ska Apples nyheter presenteras. Det mesta tyder på två nya iPhones och de senaste dagarna har antalet "här bekräftas nyheten"-nyheter fullkomligt exploderat. Frågan är bara var iPhone 5S och 5C placerar sig på denna lista nästa vecka...

5. Hasan Syed

British Airways slarvade bort hans pappas väskor – då betalade Hasan nästan 7 000 kronor för att smäda företaget på Twitter. Till slut fick han också som han ville – en ursäkt och bagaget tillbaka. Snacka om att sätta hårt mot hårt.

UTE

1. Barack Obama

Tyvärr har ju presidenten en politik också. I den ingår bland annat att fängsla personer utan rättslig prövning. Nu har han dessutom gång på gång argumenterat för krig i Syrien samtidigt som nya övervakningsskandaler om NSA (senast i påstått samarbete med FRA) rullats upp. Då hjälper det inte alltid att vara en "skön snubbe".

2. Anmälan mot Näääk och Nimo

Ja, "Vare värt de" är knappast en låttext att försvara. Snarare är det fullkomligt rätt att starkt kritisera liknande texter. Men ska vi anmäla låtar till höger och vänster för hatbrott (!) kommer framtiden ge oss ett betydligt fattigare utbud av musik och kultur. Det finns en del band och artister som skulle stå före Näääk i kön, så att säga.