Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 7
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: Montage
Obama - en skön snubbe.
2 av 7
Obama - en skön snubbe. - Foto: SCANPIX / AP
Obama - med tveksam politik.
3 av 7
Obama - med tveksam politik. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Riley England och den hjärtvärmande lappen.
4 av 7
Riley England och den hjärtvärmande lappen.
En man och en kvinna väntar tillökning.
5 av 7
En man och en kvinna väntar tillökning. - Foto: Linus Sundahl-Djerf / SvD / SCANPIX
Flera "budget-iPhones" på rad.
6 av 7
Flera "budget-iPhones" på rad. - Foto: iApps.im
Näääk och Nimo anmäldes för låten "Vare värt de".
7 av 7
Näääk och Nimo anmäldes för låten "Vare värt de".

Veckans inne- och utelista

VECKA 36: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 36:

INNE

1. Barack Obama

Det är svårt att sätta någon annan på förstaplatsen den här veckan. Den amerikanske presidenten tog Stockholm med storm när hela innerstan spärrades av. Han var skojade med pressen, vinkade glatt och är allmänt en skön snubbe.

2. Den hjärtvärmande lappen

Ashley Englands familj fick en trevlig överraskning när notan kom in. "Gud ger speciella barn till speciella personer", stod det. Historien har värmt många hjärtan i veckan, inte minst bland Nyheter24:s besökare. Artikeln är överlägset mest läst.

3. Babylycka

En man och en kvinna gick i veckan ut med att de väntar barn – bara några månader efter att de gift sig. Reproduktionen fungerar fortfarande, vi kan andas ut.

4. iPhonemania

Ryktenas tid är snart förbi – på onsdagen ska Apples nyheter presenteras. Det mesta tyder på två nya iPhones och de senaste dagarna har antalet "här bekräftas nyheten"-nyheter fullkomligt exploderat. Frågan är bara var iPhone 5S och 5C placerar sig på denna lista nästa vecka...

5. Hasan Syed

British Airways slarvade bort hans pappas väskor – då betalade Hasan nästan 7 000 kronor för att smäda företaget på Twitter. Till slut fick han också som han ville – en ursäkt och bagaget tillbaka. Snacka om att sätta hårt mot hårt.

UTE

1. Barack Obama

Tyvärr har ju presidenten en politik också. I den ingår bland annat att fängsla personer utan rättslig prövning. Nu har han dessutom gång på gång argumenterat för krig i Syrien samtidigt som nya övervakningsskandaler om NSA (senast i påstått samarbete med FRA) rullats upp. Då hjälper det inte alltid att vara en "skön snubbe".

2. Anmälan mot Näääk och Nimo

Ja, "Vare värt de" är knappast en låttext att försvara. Snarare är det fullkomligt rätt att starkt kritisera liknande texter. Men ska vi anmäla låtar till höger och vänster för hatbrott (!) kommer framtiden ge oss ett betydligt fattigare utbud av musik och kultur. Det finns en del band och artister som skulle stå före Näääk i kön, så att säga.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige näst bäst på patent

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.