Vad har fått oss att skämmas?
1 av 2
Vad har fått oss att skämmas? - Foto: Montage
Nazistiska Svenskarnas parti.
2 av 2
Nazistiska Svenskarnas parti. - Foto: TT BILD

Hänt Extra, Black Friday och vilsna nazister – här är veckans facepalm

Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan. Här är tre orsaker till en facepalm vecka 48:


Veckans facepalm

Varje fredag listar Nyheter24 tre händelser, personer, företeelser eller diskussioner som fått oss att vilja begrava ansiktet i skämskudden. Har du tips på pinsamheter? Mejla viktor.adolfsson@nyheter24.se.

3. Black Friday i Sverige

Elgiganten, Siba, Mediamarkt – ja samtliga svenska elektronikkedjor pumpar stenhårt ut ett enda budskap den här fredagen – i dag är det BLACK FRIDAY!

Va? Black Friday? Vad är det? Jo, det är dagen efter thanksgiving i USA då många amerikaner dessutom inleder sin julshopping. De flesta affärerna öppnar redan vid midnatt. Trots att det "bara" är en så kallad klämdag håller alla skolor och de flesta arbetsplatser stängda.

Det låter inte riktigt som din fredag, va? Varför ha en rea för att amerikaner är lediga? Det finns ingen logik överhuvudtaget. Vågar man hoppas på en cinco de mayo-rea på Elgiganten i vår? Och varför var det ingen som uppmärksammade internationella mansdagen nyligen? Perfekt tajming att sälja spelkonsoler!

Man nästan önskar att det skulle ligga någon sanning bakom den här tweeten:

2. Våldtäktskultur – för bra för att vara sant

Inte för att man kan förvänta sig så mycket av Hänt Extra. Men det här var nog lite för mycket även för att vara dem:

1. Rubriken är alltså "För bra för att vara sant". Klart populära kändismän inte kan ligga bakom sexövergrepp.

2. Kan killar som får ligga med vem de vill verkligen våldta? Nej, det går väl inte?

Kämpa skvallerpressen.

1. Vilsna nazister

Ni kanske har missat det, men de senaste veckorna har det nazistiska partiet Svenskarnas parti på olika platser i Sverige försökt tysta tidningsredaktioner. Detta genom att "spärra av" ingångarna till deras kontorsbyggnader.

Det verkar dock som att SvP-aktivisterna i Falun hade behövt en karta som uppdaterats efter milleniumskiftet. När de skulle spärra av Falu-Kurirens redaktion satte de nämligen upp affischer, budskap och band på ingången till den byggnad där redaktionen låg – för 15 år sedan.

Som ledarskribenten Gabriel Ehrling uttryckte det:

/
SvP
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!