Vad har fått oss att skämmas?
1 av 2
Vad har fått oss att skämmas? - Foto: Faksimil / Montage
GT:s artikel om den fejkade övergången.
2 av 2
GT:s artikel om den fejkade övergången. - Foto: Faksimil GT.se

Bluffmejl, tjockhån och Mr Avpixlat – här är veckans facepalm

Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan. Här är tre orsaker till en facepalm vecka 3:


Veckans facepalm

Varje fredag listar Nyheter24 tre händelser, personer, företeelser eller diskussioner som fått oss att vilja begrava ansiktet i skämskudden. Har du tips på pinsamheter? Mejla viktor.adolfsson@nyheter24.se.

3. Hur lättlurade är ni egentligen?

Trots att i princip alla Sveriges lokaltidningar, Metro, Nyheter24 och ett flertal branschtidningar skrev om Flashbacks bluffmejl. Trots att man borde ha haft extra koll. Bohusläningen gick ändå på "pressmeddelandet" om att gamle AIK-backen Jimmy Tamandi var klar för Ljungskile.

Kanske inte den mest uppenbara bluffen, men likväl är det kanske dags att faktiskt börja kolla upp vilka tipsmejl som är skickade från de tjeckiska servrarna och sajten emkei.cz.

Ni som ändå är lättlurade – läs på den här länken så slipper vi skämmas mer.

2. Katrin Zytomierska

Nej, hon har kanske inte gjort sig känd för massa smart uttalanden, men den här veckan passerade Katrin Zytomierska nya gränser. 

I radiokanalen NRJ:s morgonprogram konstaterade hon att tjocka människor borde jobba som telefonförsäljare eller andra jobb där de inte syns utåt.

Det hjälpte inte att Titti Schultz, en av programledarna, försökte påpeka hur otroligt korkat det lät – Zytomierska körde bara på som vanligt. Så som hon gjort förut och säkerligen kommer göra igen.

Se klippet:


Suck.

1. En retweet för mycket

Många av de som dagligen hänger på mikrobloggen Twitter brukar ha svårt för personer som retweetar för mycket beröm. Detta verkar inte ha nått fram till personerna bakom Belinda Olssons nya SVT-program "Fittstim – min kamp".

Det här handlar dock om ett alldeles speciellt beröm. Nämligen från en av Sveriges kanske största antifeminister som företräder en sajt där kvinnohatet hör till vardagen och mer eller mindre uppmuntras. Mats Dagerlind – "consigliere" på den rasistiska bloggen Avpixlat.

Så här såg det ut när undertecknad själv twittrade om Fittstims retweet:

Visst är en retweet kanske inte hela världen. Men frågan är om man ens insett sitt misstag. Kanske vore det bra om redaktörerna bakom programmet visste vem Dagerlind är och hur hans sajt hetsat mot kvinnor och särskilt feminister varje dag.

Och kanske borde de ställa sig den självklara frågan: Vill man verkligen bli hyllad av Mr Avpixlat?

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sveriges Radios app ligger nere

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.