Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dödsruna, Katrineholm och Miljöpartiet – här är veckans facepalm

- 21/03/2014, 15:52 -
Vad har fått oss att skämmas?
1 av 4

Vad har fått oss att skämmas?

Montage

Fel Anders Hedin i Sportbladet.
2 av 4

Fel Anders Hedin i Sportbladet.

Faksimil Aftonbladet.se

"Vi står till viss del för det man ska demonstrera emot".
3 av 4

"Vi står till viss del för det man ska demonstrera emot".

Faksimil friatidningen.se

Kaos!
4 av 4

Kaos!

Faksimil kkuriren.se

Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan. Här är tre orsaker till en facepalm vecka 12:

3. Fel Anders.

När ishockeyföreningen Brynäs tidigare ordförande Anders Hedin dog i veckan efter en kort tids sjukdom sörjde en hel stad. En av alla tidningar som uppmärksammade dödsfallet var Aftonbladet.

De skrev en artikel med "Sorg i Brynäs – förre ordföranden avliden" som illustrerades med en bild på Anders Hedin. En helt annan Anders Hedin:

Mannen Aftonbladet använt en bild på är inte bara fel Anders Hedin – han är också känd för att "lura döden".

Låt oss hoppas att hans anhöriga inte hann se den felaktiga bilden och trodde att det var deras Anders Hedin som avlidit.

2. Kaos i Katrineholm

Alarmerande rubriker. Webbteve. Trafikkaos.

Katrineholms-Kuriren, kända för "Flensost serveras på Nobelfesten" från 2011, laddade i onsdags upp ett klipp från centrala Katrineholm. Rubriken? "Plötsligt uppstår kaos".

De som klickade igång videoklippet fick se en lastbil stå stilla på en väg. Någon lastade av pallarna som fanns i den. Och cirka tre bilar fick lugnt vänta på sin tur att åka förbi. Kaos!

Förklaringen:

– Haha ja men det här är inte Stockholm vet du. Folk fick ju faktiskt vända och backa och så ringde de hit. Ibland behövs det inte så mycket för att det ska bli kaos i den lilla staden. Man får ta det med glimten i ögat. När jag läste kommentarerna så skrattade jag så mycket att min mascara rann ner för kinden, säger Katrineholms-Kurirens chefredaktör Elisabet Bäck till Dagens Media.

Kom tillbaka när ni har ett riktigt trafikkaos:

1. Bra jobbat, Miljöpartiet

Häromveckan fick Liberala ungdomsförbundet rättmätig kritik då de bjöd in Sverigedemokratisk ungdom till en antirasistisk demonstration. 

Nu gick Miljöpartiet i Tomelilla samma väg – genom att bjuda in moderpartiet Sverigedemokraterna till en liknande manifestation. Nivån på det här misstaget går att avläsa i sverigedemokraten Jerker Ottossons kommentar om det hela.

– På ett sätt är det förståeligt att folk är upprörda, eftersom vi till en viss del står för det man ska demonstrera emot, det begriper ju jag också. Men nu fick vi inbjudan och vi har bestämt oss för att medverka, sa han till Fria Tidningen.

Han säger alltså rakt ut att partiet "till viss del står för" det som demonstrationen är emot. Alltså rasism.

MP-föreningen i Tomelilla fick givetvis skäll uppifrån. Men det var SD som själva drog sig ur – eftersom Miljöpartiet ville se Ottossons tal på förhand.

– Detta krav ställer de inte på något annat parti, dessutom utgick de från att jag skulle ta avstånd ifrån hela SD:s ställningstagande i invandringsfrågan, säger han till Ystads Allehanda.

Miljöpartiet i Tomelilla lyckades alltså normalisera Sverigedemokraterna och samtidigt hjälpa dem att bygga på offerkoftan på bara ett par dagar. Bra jobbat.