Lördag 26 Nov
Stockholm

12-åring hjälper hemlösa: "Det är mina vänner"

Pojken går upp tidigt på helgerna och lagar mackor till hemlösa.
Pojken går upp tidigt på helgerna och lagar mackor till hemlösa. Foto: Faksimil Facebook

Tolv år är inte mycket för att förändra världen, men tillräckligt mycket för att ge hopp till dem som ofta känner sig bortglömda och olyckliga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Stort problem

Hemlöshet är ett allvarlig problem i dag. I delstaten Michigan bor cirka 100 000 hemlösa, varav 20 000 endast i Detroit. Det saknas resurser för att alla ska få hjälp.  

DETROIT. Robby Elmers, 12, har redan insett att vem som helst kan drabbas av livets svårigheter. Därför bestämde han sig att hjälpa andra, skriver Detroit News. 

Hjälp behövs

När Robby var åtta år gammal följde han med sin farmor till ett härbärge för att lämna in kläder. Det var då han först fick reda på att det finns människor som inte har något hem. Året därpå förlorade han sin far och förstod att livet inte bara är en dans på rosor. Sedan dess har pojken bestämt sig för att hjälpa hemlösa.

– Det här är mina vänner, säger Robby till Detroit News och fortsätter:

– Att kunna hjälpa andra får mig att må bra.

Nödvändig hjälp

Varje lördag eller söndag åker han med sin farmor till ett härbärge i Detroit. De sätter upp ett bord fyllt med korv med bröd, potatissallad och andra mättande godsaker för hemlösa från området. Dessutom delar han ut kläder, hygienartiklar och vatten. 

– Han gör ett utmärkt jobb, säger Oliver, 56, en hemlös som får hjälp av Robby till Detroit News och fortsätter:

– Människor, som kommer hit, svälter och de behöver något sådant. 

Stora mål

Robby finansierar allt genom att ge bort pengar som han har fått i födelsedagspresent och julklapp. Dessutom får han några donationer och hjälp från sin farmor. Robby önskar dock att han hade kunnat göra mer än vad han kan. Hans mål är att ingen ska behöva vara hungrig och att ta slut på hemlöshet, skriver Detroit News.  

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.