12-åring hjälper hemlösa: "Det är mina vänner"

Tolv år är inte mycket för att förändra världen, men tillräckligt mycket för att ge hopp till dem som ofta känner sig bortglömda och olyckliga.


Stort problem

Hemlöshet är ett allvarlig problem i dag. I delstaten Michigan bor cirka 100 000 hemlösa, varav 20 000 endast i Detroit. Det saknas resurser för att alla ska få hjälp.  

DETROIT. Robby Elmers, 12, har redan insett att vem som helst kan drabbas av livets svårigheter. Därför bestämde han sig att hjälpa andra, skriver Detroit News. 

Hjälp behövs

När Robby var åtta år gammal följde han med sin farmor till ett härbärge för att lämna in kläder. Det var då han först fick reda på att det finns människor som inte har något hem. Året därpå förlorade han sin far och förstod att livet inte bara är en dans på rosor. Sedan dess har pojken bestämt sig för att hjälpa hemlösa.

– Det här är mina vänner, säger Robby till Detroit News och fortsätter:

– Att kunna hjälpa andra får mig att må bra.

Nödvändig hjälp

Varje lördag eller söndag åker han med sin farmor till ett härbärge i Detroit. De sätter upp ett bord fyllt med korv med bröd, potatissallad och andra mättande godsaker för hemlösa från området. Dessutom delar han ut kläder, hygienartiklar och vatten. 

– Han gör ett utmärkt jobb, säger Oliver, 56, en hemlös som får hjälp av Robby till Detroit News och fortsätter:

– Människor, som kommer hit, svälter och de behöver något sådant. 

Stora mål

Robby finansierar allt genom att ge bort pengar som han har fått i födelsedagspresent och julklapp. Dessutom får han några donationer och hjälp från sin farmor. Robby önskar dock att han hade kunnat göra mer än vad han kan. Hans mål är att ingen ska behöva vara hungrig och att ta slut på hemlöshet, skriver Detroit News.  

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.