1 av 8
- Foto: Ap
2 av 8
3 av 8
- Foto: Tomas Oneborg
4 av 8
- Foto: Nina Varumo / SvD / SCANPIX
5 av 8
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
6 av 8
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
7 av 8
- Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
8 av 8
- Foto: Ap

7 hälsomisstag du gör varje morgon

Sur och seg morgon? Ta till dig de här tipsen och starta dagen på ett så mycket bättre sätt.


1. Du dricker inte vatten 

Efter en hel natts sömn så har din kropp vätskebrist, försök därför att starta varje morgon med ett glas vatten för att återställa vätskebalansen i kroppen. 

Bildkälla: TT

2.  Du kollar mobilen så fort du vaknat

Många tar med sig mobilen till sängen och surfar innan läggdags vilket påverkar sömnen. Det blå ljuset på mobilen eller surfplattan sänker nivån på sömnhormonet och lurar hjärnan till att vara uppmärksam. Forskare menar också att man inte heller ska kolla mobilen det första man gör på morgonen på grund av att man inte kommer kunna slappna av under hela dagen. 

Bildkälla: TT

3. Snoozar

När du trycker på snoozeknappen förstör du sömncykeln och det pågående sömnstadiet vilket kan komma att påverka dina prestationer för resten av dagen.


4. Du väntar med att dra upp persiennerna

Det finns inget bättre sätt att väcka kroppen på än med dagsljus! Vänta inte för länge med att släppa in ljuset från dina fönster. Om du inte har fönster i ditt sovrum så finns det väckarklockor med ljus som kan hjälpa dig.


5. Du går till gymmet direkt

Att träna på morgonen är bra, men det bör inte vara precis det första du gör när du vaknar. Nya studier visar att det är viktigt att få i sig något litet innan du svettas, så att hjärnan hänger med ordentligt. 


Bildkälla: TT

6. Du har inte egentid

Ta dig tiden att gå på en kortare promenad, ta en kaffe på ditt favorit café på väg till jobbet eller sitta och blunda en stund, med dig själv. Det kommer att hjälpa dig vara mer positiv och hantera stressiga situationer bättre. 


Bildkälla: TT

7. Du hoppar över frukosten 

Oavsett om frukosten är det viktigaste målet på dagen eller inte, så bör du inte hoppa över den. Frukost ger dig inte bara mer energi och ork genom hela dagen,  det är dessutom lättare att känna efter och äta lagom stora portioner resten av dagen om du ätit frukost. 


Bildkälla: TT

SUGEN PÅ FLER TIPS PÅ HUR DU PÅ BÄSTA SÄTT STARTAR DAGEN?

MISSA INTE: 8 anledningar till att morgonsex är det bästa sexet 

OCH: 7 anledningar till att du bör sova naken 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du morgontrött?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.