7 brottslingar som gett sig på helt fel offer

- 31/05/2015, 13:09
Man ska inte ge sig på fel person.

Man ska inte ge sig på fel person.

TT/ap

Det är alltid fint att läsa om elaka människor som gett sig på fel personer.

1. Mannen som försökte råna en tant

En 80-åring kanske låter som ett lätt mål för en rånare. Men inte i det här fallet. I stället gav den 80-årige damen den manlige rånaren ett slag rätt över munnen – och lyckades jaga iväg honom.

Bildkälla: TT

2. Sexförbrytaren som gav sig på en kickboxare

Mark Willis försökte våldta en kvinna. I stället så fångade hon honom i en bensax och höll kvar honom tills han svimmade. I slutänden dömdes Willis också för sexuellt övergrepp.

Bildkälla: Faksimil Youtube

3. Mannen som försökte råna fel åldring

95-årige Arthur Kamberis visade sig nämligen vara en ovanligt handlingskraftig gammal krigsveteran. I stället för att komma undan med bytet så fick rånaren stryk – Kamberis gav honom helt enkelt en omgång med sin käpp.

Bildkälla: Faksimil Youtube

4. Nissarna som gav si på "Karate-Jan"

69-årige Jan Eriksson var på besök i Sundsvall när han överfölls av tre maskerade män – beväpnade med ett baseballträ i aluminium. Men Jan kallas inte "Karate-Jan" för inte, han har svart bälte i karate och lyckades sänka alla tre rånare.

– Så förmodligen blev tre-fyra revben knäckta på den här första jag tog. Sedan slog jag mitt i pannan på en annan så han stöp, sa han till Länstidningen Östersund

Bild: TT

5. Mannen som gav sig på en 14-årig flicka

Hon var på väg hem från skolan när hon attackerades av en 35-årig man – men det slutade lyckligt. Flickan hade nämligen tränat MMA under flera år och kunde sänka honom innan polis kunde göra ett ingripande. En riktig Hit Girl!

Bildkälla: Stella Pictures

6. Mannen som togs på bar gärning under ett rån

En affär i Eslöv rånades av en man med ett pistolliknande föremål – men kunde brottas ner av flera kunder. Bland annat av Dan Pedersen som höll fast mannen. Hur han visste vad han skulle göra?

– Man ju tittat på kampsport på tv. Jag är uppvuxen med actionfilmer, sa han till Skånskan.

Bild: TT

7. Mobbarna som trodde att de hittat ett enkelt offer

86-åriga Luise Hässelborg fick se hur en mindre kille fick ta emot sparkar av en stor kille som var tillsammans med ett större gäng. Då grep hon in med käppen i högsta hugg och lyfte bort killen som gått till attack.

– Jag känner fortfarande hur mina naglar greppade tag i honom, sa hon till Nyheter24 strax efter det inträffade.

Vilken hjälte!

Foto: Nadia Hagström