Man ska inte ge sig på fel person.
Man ska inte ge sig på fel person. - Foto: TT/ap

7 brottslingar som gett sig på helt fel offer

Det är alltid fint att läsa om elaka människor som gett sig på fel personer.


1. Mannen som försökte råna en tant

En 80-åring kanske låter som ett lätt mål för en rånare. Men inte i det här fallet. I stället gav den 80-årige damen den manlige rånaren ett slag rätt över munnen – och lyckades jaga iväg honom.

Bildkälla: TT

2. Sexförbrytaren som gav sig på en kickboxare

Mark Willis försökte våldta en kvinna. I stället så fångade hon honom i en bensax och höll kvar honom tills han svimmade. I slutänden dömdes Willis också för sexuellt övergrepp.

Bildkälla: Faksimil Youtube

3. Mannen som försökte råna fel åldring

95-årige Arthur Kamberis visade sig nämligen vara en ovanligt handlingskraftig gammal krigsveteran. I stället för att komma undan med bytet så fick rånaren stryk – Kamberis gav honom helt enkelt en omgång med sin käpp.

Bildkälla: Faksimil Youtube

4. Nissarna som gav si på "Karate-Jan"

69-årige Jan Eriksson var på besök i Sundsvall när han överfölls av tre maskerade män – beväpnade med ett baseballträ i aluminium. Men Jan kallas inte "Karate-Jan" för inte, han har svart bälte i karate och lyckades sänka alla tre rånare.

– Så förmodligen blev tre-fyra revben knäckta på den här första jag tog. Sedan slog jag mitt i pannan på en annan så han stöp, sa han till Länstidningen Östersund

Bild: TT

5. Mannen som gav sig på en 14-årig flicka

Hon var på väg hem från skolan när hon attackerades av en 35-årig man – men det slutade lyckligt. Flickan hade nämligen tränat MMA under flera år och kunde sänka honom innan polis kunde göra ett ingripande. En riktig Hit Girl!

Bildkälla: Stella Pictures

6. Mannen som togs på bar gärning under ett rån

En affär i Eslöv rånades av en man med ett pistolliknande föremål – men kunde brottas ner av flera kunder. Bland annat av Dan Pedersen som höll fast mannen. Hur han visste vad han skulle göra?

– Man ju tittat på kampsport på tv. Jag är uppvuxen med actionfilmer, sa han till Skånskan.

Bild: TT

7. Mobbarna som trodde att de hittat ett enkelt offer

86-åriga Luise Hässelborg fick se hur en mindre kille fick ta emot sparkar av en stor kille som var tillsammans med ett större gäng. Då grep hon in med käppen i högsta hugg och lyfte bort killen som gått till attack.

– Jag känner fortfarande hur mina naglar greppade tag i honom, sa hon till Nyheter24 strax efter det inträffade.

Vilken hjälte!

Foto: Nadia Hagström

Ran
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du civilkurage?
Tack för din röst!