Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter starka reaktioner – nu tas strecket framför tiggaren bort

1 av 2

Tiggaren i Östersund fick ett streck sprayat framför sig.
2 av 2

Tiggaren i Östersund fick ett streck sprayat framför sig.

Nyheter | 17/07/2015 11:35

Sanningen bakom det mystiska strecket.

Det var under torsdagseftermiddagen som Östersundskillen Martin Haake, 31, gick förbi Hemköp i Östersund City. Martin handlar på just detta Hemköp varje dag, men den här gången såg han någonting som fick honom att reagera starkt.

Någon hade sprayat ett sträck framför den tiggande mannen utanför affären, för att avgränsa hans utrymme.

– Det sitter en jättetrevlig tiggare utanför affären. Han har suttit där i cirka tre månader och varje gång säger han ett glatt hej och ser allmänt glad ut. Så jag sa som vanligt "hej" och skulle precis till att gå in i affären när jag ser det där jävla strecket, berättade Martin i den tidigare intervjun med Nyheter24.

Sanningen bakom strecket

Martin skrev en Facebookstatus om händelsen som delades och kommenterades flitigt av andra upprörda användare.

Nu har det dock kommit fram vem som ligger bakom det ditsprayade strecket. Claes Salomonsson, presschef på Axfood berättar för Nyheter24 att det är fastighetsskötaren som ligger bakom strecket, och att det är ditsprayat på grund av en "säkerhetsåtgärd".

– Det är på grund av brandmyndighetens hårda regler som vaktmästaren valde att spraya dit strecket. Tråkigt och olyckligt att det drogs ett streck och att det blev den reaktionen. Det gjordes i all välmening men självklart var det inte rätt, säger han och fortsätter:

– Handlaren ringde i morse när han kom in och bad fastighetsskötaren ta bort det.

Kommer sträcket att tas bort?

– Ja det ska tas bort. Det var lite knivigt att få bort färgen från marken men det kommer att lösas.