Lördag 15 Maj
Stockholm

7 gånger Åsa Romson gjort bort sig totalt

Vice statsminister Åsa Romson.
1 av 7
Vice statsminister Åsa Romson. Foto: TT
Romsons tweet.
2 av 7
Romsons tweet. Foto: Faksimil
Åsa Romson ber om ursäkt.
3 av 7
Åsa Romson ber om ursäkt. Foto: TT / Facebook
Bland annat har hon skickat notan för trerätters middag till skattebetalare.
4 av 7
Bland annat har hon skickat notan för trerätters middag till skattebetalare. Foto: tt bild
En båt som hon värmer upp med diesel.
5 av 7
En båt som hon värmer upp med diesel. Foto: tt bild
Hon målade båten med giftig färg.
6 av 7
Hon målade båten med giftig färg. Foto: tt bild
...två gånger.
7 av 7
...två gånger. Foto: TT bild

Åsa Romson kritiseras för en tweet efter attackerna i Paris. Och vår vice statsminister har trampat i klaveret mer än en gång.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Anställde knarksvampssmugglare

När Åsa Romson skulle handplocka tjänstemän till regeringskansliet så hade hon inte riktigt kollat upp personernas bakgrund. En av tjänstemännen hade nämligen dömts för narkotikabrott 2012, då han försökt smuggla in knarksvampar av märket "Philosopher's Stones" in i Sverige.

Bild:TT

2. Jämställde båtkatastrof med förintelseläger

Under partiledardebatten 10 maj så kom katastroferna i Medelhavet, där tusentals flyktingar drunknat på tal. Åsa Romson jämförde då Medelhavet med nazisternas dödsläger Auschwitz, där över en miljon människor systematiskt mördades. Romson fick extremt mycket kritik för sitt uttalande och skulle sedan be om ursäkt. Men....

Bild:TT

3. Pratade om Hitlers brott mot "zigenarna" när hon skulle ursäkta sig.

...när Romson skulle förklara sin liknelse mellan Auschwitz och Medelhavet sa hon att "Hitlers brott mot judar, zigenare och homosexuella står för sig själva". Ordet zigenare är inte bara ålderdomligt utan anses som en nedsättande och kränkande benämning på romska folkslag.

4. Målade båten med giftig färg

I oktober 2014 avslöjades det att den då nyblivne miljöministern Åsa Romson använt en icke miljögodkänd kopparbaserad färg för att måla underredet på sin båt. Det visade sig också att Romson använde diesel för att värma upp båten. I en intervju med Expressen bad hon om ursäkt för den giftiga färgen.

5. Smet ifrån energiskatten

Och tydligen hade Romson inte speciellt bra koll på det här med skattereglerna. När hon tankade sin giftmålade skuta betalade hon inte in någon energiskatt för den diesel hon använde, skriver Expressen.

Bild:TT

6. Skickade dyr restaurangnota till skattebetalarna.

När Åsa Romson och hennes kollegor skulle äta middag gick de till fina restarangen Sabis i Stockholm, beställde varsin trerätters för 650 kronor var och beställde också in en flaska vin. I och med att middagen kallades "arbetsmöte" så fick skattebetalarna ta notan, skriver Expressen. Dock betalade miljöministern vinet själv. Stort.

Bild:TT

7. Twittrade om inställt miljömöte efter terrorattackerna i Paris

Efter terrorattackerna i Paris fredagen den 13 november twittrade Romson att attackerna kunde försvåra för ett klimatmöte. Romson möttes av kritik och bad om ursäkt.

Bild:Faksimil

Borde Åsa Romson avgå
Tack för din röst!
Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela