Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mys kan göra dig smalare

- 22/04/2016, 10:56 -

TT-collage

Känner du att du borde börja träna, men orkar inte riktigt börja springa eller gymma flera dagar i veckan? Då kan forskare ha hittat en lösning för dig!

En helt ny studie har hittat ett samband mellan ett hormon som gör får oss att må bättre både känslomässigt och fysiskt, och mängden mat du äter.

Det är forskare vid Massachusetts General Hospital vid Harvard som har undersökt hur hormonet oxytocin - även kallat "kärlekshormonet" - minskar impulsiva handlingar som att äta snacks framför tv:n.

Franziska Plessow leder forskningsstudien, och berättar att de låtit ett antal överviktiga män använda en speciell nässpray innehållande hormonet. Resultatet visade att männen blev allmänt mer nöjda med livet och att de smååt påtagligt mycket mindre.

Oxytocin frigörs i kroppen när man till exempel myser, gosar eller har sex, och det kan även hjälpa dig att sova bättre.

Här kan du läsa mer om studien.