Banan, frukost
Kanske inte är så bra att äta banan till frukost ändå? - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Det här händer med din kropp om du äter banan som frukost

Nej, du visar sig att du inte är så speciellt nyttig om du enbart äter banan till frukost.


Brukar du slänga i dig en eller två bananer till frukost och tänka att du är nyttig? Då borde du nog tänka om. För bananer påverkar vår kropp, speciellt på morgonen.

Banan är nämligen inte alls nyttigt – i alla fall inte om du vill ha en bra start på dagen. Frukten innehåller mängder med socker, vilket gör att du får en sockerkick direkt på morgonen – men dippar därmed under förmiddagen.

"Banan är inte bra för matsmältningen"

Experten Daryl Gioffre säger att banan inte heller är bra för matsmältningen, därmed dåligt att starta dagen med. Den har samma effekt som vin och öl – alltså jäser i magen och försämrar matsmältningssystemet. Något som inte alls är bra om du vill ha en bra start på dagen.

Däremot är banan bra att lägga till, om du även har något annat på frukostbordet. Men att enbart äta banan är alltså ingen bra idé, skriver brittiska Metro.

Läs även: 
Här är maten som svenskarna avskyr allra mest

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.