Så här gör du för att slippa silverfiskar hemma

Har du alltid undrat hur du får bort silverfisken från ditt hem? Nu behöver du inte oroa dig längre.


Om du någon gång sett ett silvrigt kryp i ditt hem är det mycket väl silverfisken. Den är ofarlig och kan påträffas bland avlopp i badkaret eller handfatet. Via varor som inhandlas kan silverfisken också ta sig in i hemmet. 

Men var uppmärksam om du ser den i vardagsrummet eller sovrummet. Det kan vara ett tecken på fuktskada.  Anticimex har listat tipsen för hur du håller borta krypet. 

Rengöring

Att hålla hemmet rent och fint är nyckeln. Det gör så att silverfisken håller sig borta från tillgången till föda. Sen är det alltid skönare att ha ett rent hem!

Föremål på golvet 

Se till så att böcker, papper eller liknande föremål inte ligger för länge på golvet och skräpar. Det gäller även kläder. 

Torrt

I och med att silverfisken dyker upp bland köket och badrummet ska du försöka att hålla det så torrt du kan i de rummen. 

Insektsdosa

En annan bra idé kan vara att köpa en insektdosa. Dosan använder du inomhus på de utrymmena silverfisken kan vara på, till exempel springor och sprickor. 

Så håll ögonen öppna för silverfisken och var redo med en ficklampa för oftast kommer den fram i mörkret.  

LÄS MER: Hotellgästens mardröm när han såg sitt rum

/
Hem
Gillar du kryp?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är yrkena med 40 000 i månadslön – där du får jobb direkt

Avslöjandet: Så Dålig är luften i din bil – medför flera hälsorisker

Luftföroreningarna på hårt trafikerade vägar letar sig in i våra bilar enligt en ny studie, vilket medför flera betydande hälsorisker.

Lavrov lamslog hotat OSSE

Den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE:s möte i Nordmakedonien var på grund av den ryska närvaron delvis lamslaget redan när det inleddes på torsdagen.

Polisen i Sundsvall rapporterar om trafikkontroll

"Skönsberg, resultat efter nykterhetskontroll i trafiken", skriver polisen på sin hemsida.

Kvinna dog på grund av vårdcentrals bristande rutiner – skickade aldrig iväg remisser

En kvinna sökte hjälp på en vårdcentral för buksmärtor men fick aldrig den hjälp hon behövde. Kvinnan dog senare. Nu kritiseras vårdcentralens bristade rutiner.

Släkting till svensk gängledare häktad utomlands

En person som uppges vara nära släkting till Rawa Majid sitter häktad i Haag i Nederländerna, misstänkt för grovt narkotikabrott, rapporterar P4 Göteborg.