Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kollat porr senaste tiden? Då borde du läsa det här

- 12/10/2017, 21:54 -

Ett nytt virus har spridit sig till användare på PornHubs hemsida. Så här vet du om du blivit drabbad.

Haft det trevligt, bokstavligt, på egen hand senaste tiden? Säkerhetsbolaget Proofpoint varnar nu om ett datorvirus som har spridit sig på porrjättens Pornhubs hemsida. Över en miljon användare beräknas ha blivit drabbade när de senaste tiden har surfat runt på sidan senaste tiden. 

– När webbplatser som PornHub blir hackade är chansen till framgång mycket högre då användarna har mindre kontroll över deras säkerhet, eftersom att det redan är en mörk plats att surfa på. Dessutom är användarna mindre benägna att söka hjälp eftersom att det kan vara skamligt , säger Marc James som är säkerhetsexpert på ESET till News.com

Bildkälla: Pornhub

Om du drabbats av viruset så kan du ha fått upp en falsk hemsida som erbjuder uppdatering av vanliga mjukvaror som Flash, Google Crome och Firefox. Människorna bakom detta virus vill tjäna pengar genom att få folk klicka på flaska annonser. 

Så det kan vara bra att tänka en gång extra nästa gång du blir sugen att surfa på sidor som PornHub!

Läs också om den skrämmande påverkan porr har på män.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.