Fredag 14 Maj
Stockholm

Jani, 36, internationellt efterlyst för dråp – kan gömma sig i Sverige

Jani Kellokumpu, 36, är efterlyst för dråp
En bild på Jani, som nu är internationellt efterlyst av polisen. Foto: FAST Sverige / Polisen

Nu vädjar polisen om tips kring var Jani befinner sig. I nuläget är Jani misstänkt för dråp efter att ha kört kraftigt berusad och orsakat en annan persons död.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polisen vill nu ha hjälp att hitta Jani Kellokumpu, 36, som misstänks befinna sig i Sverige eller Finland. Jani häktades förra oktober misstänkt för en rad olika brott, bland annat för två separata dråp. 

Men innan han skulle sitta av sitt straff hann 36-åringen försvinna. Nu är han internationellt efterlyst av polisen som vädjar till allmänheten om hjälp att hitta honom. 

Misstänkt för två olika dråp

Under sommaren 2014 körde Jani kraftigt alkoholpåverkad och orsakade en trafikolycka som resulterade i att en person dog. I samband med händelsen dömdes han förra året till två års fängelse för grovt rattfylleri, grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

Jani misstänks för att ha begått samma typ av brott igen, förra året, då han körde kraftigt påverkad i hög hastighet. Bilresan slutade i en våldsam krasch med en lastbil som resulterade i att en person avled och en annan skadades allvarligt.

Polisen tror att Jani finns i Sverige eller Finland

I nuläget ligger han på Finlands topp tio-lista över misstänka rymlingar och polisen tror att Jani gömmer sig i Sverige eller Finland. Nu ber de därför om hjälp från allmänheten. 

Har du någon information om Jani Kellokumpu? Ring FAST-gruppens tipstelefon 010-563 55 40. Du kan även kontakta den finska FAST-gruppen på +358 50 440 1800 eller wanted.krp@poliisi.fi

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs även: Simon är fortfarande en av Sveriges mest efterlysta – jagas för knivmord

Kommentera
Kopiera länk
Dela