Jani Kellokumpu, 36, är efterlyst för dråp
En bild på Jani, som nu är internationellt efterlyst av polisen. - Foto: FAST Sverige / Polisen

Jani, 36, internationellt efterlyst för dråp – kan gömma sig i Sverige

Nu vädjar polisen om tips kring var Jani befinner sig. I nuläget är Jani misstänkt för dråp efter att ha kört kraftigt berusad och orsakat en annan persons död.


Polisen vill nu ha hjälp att hitta Jani Kellokumpu, 36, som misstänks befinna sig i Sverige eller Finland. Jani häktades förra oktober misstänkt för en rad olika brott, bland annat för två separata dråp. 

Men innan han skulle sitta av sitt straff hann 36-åringen försvinna. Nu är han internationellt efterlyst av polisen som vädjar till allmänheten om hjälp att hitta honom. 

Misstänkt för två olika dråp

Under sommaren 2014 körde Jani kraftigt alkoholpåverkad och orsakade en trafikolycka som resulterade i att en person dog. I samband med händelsen dömdes han förra året till två års fängelse för grovt rattfylleri, grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

Jani misstänks för att ha begått samma typ av brott igen, förra året, då han körde kraftigt påverkad i hög hastighet. Bilresan slutade i en våldsam krasch med en lastbil som resulterade i att en person avled och en annan skadades allvarligt.

Polisen tror att Jani finns i Sverige eller Finland

I nuläget ligger han på Finlands topp tio-lista över misstänka rymlingar och polisen tror att Jani gömmer sig i Sverige eller Finland. Nu ber de därför om hjälp från allmänheten. 

Har du någon information om Jani Kellokumpu? Ring FAST-gruppens tipstelefon 010-563 55 40. Du kan även kontakta den finska FAST-gruppen på +358 50 440 1800 eller wanted.krp@poliisi.fi

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs även: Simon är fortfarande en av Sveriges mest efterlysta – jagas för knivmord

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.