Det är helt normalt att könet putar ut
Putande kön – inget som ska opereras eller tränas bort - Foto: Pixabay

Putande kön – inget som ska opereras eller tränas bort

Har du känt att din vagina är annorlunda? Har du överflödig hud som du inte vet om den hör hemma där eller inte? Har du hört ordet ”bullfitta” och kopplat det med dig själv? Här får du svaren på allt du undrat över.


Ibland kan de yttre blygdläpparna synas tydligt även om man har trosor och byxor på sig. Det är helt normalt att könet putar ut, det ska se ut så.

Anledningen till varför det ska se ut så är för att blygdbenet finns där för att skydda ditt underliv mot stötar. Man kan jämföra det lite med en suspensoar – ett skydd som exempelvis hockeyspelare har för könet. 

Varför vissa har mer eller mindre är för att de helt enkelt ser olika ut hos olika personer. 

– Ibland står de ut lite mer och ibland är de plattare. Det varierar – precis som allt annat på kroppen, säger Therese Zetterqvist Eriksson som är samordnande barnmorska på UMO.se/1177.se.

Friska tjejer med normalt mycket hull på kroppen har inte kön som är helt platta – som barbiedockor. 

Det här är inget som ska opereras eller tränas bort – eftersom det helt enkelt är så det ska se ut. 

– Tyvärr finns det plastikkirurger som utför fettsugningar – helt i onödan eftersom det är normalt att könet putar ut, fortsätter Therese Zetterqvist Eriksson.

Vad kan man göra själv?

Om man inte önskar just det utseendet kan man skippa tajta byxor, bikinibyxor eller långbyxor. Försöka att undvika att mittgrenen skär in mellan blygdläpparna. 

– Det är faktiskt heller inte så bekvämt och kan skava, säger Therese Zetterqvist Eriksson.

Kontakta barnmorska

Skulle man vara osäker på om något angående sitt kön inte står rätt till tycker Therese Zetterqvist Eriksson att man ska kontakta en barnmorska, som i sin tur kan intyga att ditt kön ser ut som det ska. 

Det är tyvärr många som är kritiska mot sin egen kropp och tycker den borde se ut på ett annat sätt – vilket oftast är helt i onödan.

Om det nu är så att personen du ska ha sex med inte gillar din fiffi – så förtjänar hen inte varken din fiffi eller dig.

– Då kanske du helt enkelt ska ha sex med någon annan, avslutar Therese Zetterqvist Eriksson.

Har du någon gång känt en fis rullat upp mellan blygdläpparna? Då borde du läsa det här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du ha tajta byxor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.