Måndag 27 Jun
Stockholm

Här är de tidiga tecknen på att din partner inte är den rätta för dig

5 tecken på att din partner inte är rätt för dig
Det finns några tecken i början av förhållandet som kan visa om relationen kommer hålla eller inte. Foto: Shutterstock

Att träffa någon och gå in i en relation kan vara underbart och ibland känns det som att alla bitar bara faller på plats. Men det finns några tidiga tecken i en relation som visar att hen kanske inte är rätt för dig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att vara i en relation kan vara en berg- och dalbana. Ibland är allt perfekt, och ibland tvärt om. Men om du nyligen har träffat någon, som du tror är den rätta så kan det vara bra att veta om dessa tecken – som kan tyda på att relationen kanske inte kommer hålla så bra i längden. 

Nyheter24 pratade med relationsexperten och samtalsterapeuten Charlotte Sander, som driver sajten relationsexperten. Hon berättar att hon ofta får prata med klienter om varför den ena, eller den andra partnern, är mer på eller mer av. 

Det blir som en katt-råtta-lek

– Det är en obalans och det blir som en katt-råtta-lek där den ena jagar den andre, som mer och mer drar sig undan. Ett annat tecken kan vara att man i förälskelsen lovat varandra många saker som man nu börjar dra tillbaka eller inte ens vill prata om. Man kanske har berättat väldigt intima saker som man nu inte riktigt vill ta upp, eller ens kännas vid, berättar Sander för Nyheter24. 

Hen lägger allt på dig

Det finns också andra tecken på att relationen kanske inte är så bra för dig. Ett sådant är att din partner belastar dig men inte själv vill ta ansvar i relationen. 

– Det kan vara att den ena parten vill att du ska bära hens ryggsäck. Du får den i ditt knä och istället för att hen tar eget ansvar över sina erfarenheter så blir du den som förväntas bära, fixa och hålla relationen i balans.

Det finns några tecken på att din relation inte kommer hålla. Bildkälla: Shutterstock

Ni är inte lika incheckade

Ett annat tecken kan vara om ni båda inte är lika engagerade i relationen, att din partner inte är lika incheckad som du är. Att hen tar och tar, men inte är beredd eller intresserad av att ge något. 

– Det här blir ju till slut dränerande för den som satsar och ger hela tiden, inte sällan så kommer det till en plats där någon slags förändring behöver ske.

Tecken på att din partner inte är rätt för dig

Sander berättar att det även finns några tecken på att din partner inte är bra för dig och det är bland annat när du känner dig ensam, även fast du är i en relation. 

– Andra tecken är när du känner dig otillräcklig oavsett vad du gör eller är, när det finns otrohet med i bilden, när ni suger kraft ur varandra istället för att bli påfyllda och när ni inte är vänner utan varandras fiender.

Du kanske vill läsa om 9 ex du säkert kommer ha haft innan du träffar den rätta? Det kan du göra här. Eller så kanske du vill läsa om 7 meningar du borde hålla koll på om din partner säger? Här kan du läsa mer om det.

Kommer du träffa kärleken i sommar? Gör det här quizet och så gissar vi svaret!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du i ett förhållande?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.