Sju meningar du borde hålla koll på om din partner säger

- 07/08/2017, 18:23 -

Om din partner säger någon av de här meningarna, så borde du tänka till lite. Är det kanske dags att lämna hen?

Att få höra "vi måste prata" av sin partner kanske inte är något man helst vill, men det finns faktiskt en del saker som du borde vara uppmärksam på om hen säger. 

Så om din partner säger de här sju meningarna ofta kanske det är dags att ni sätter er ner och pratar. Det är sajten Independent som har listat sakerna och först ut på listan är meningen "jag kommer aldrig att svika dig".

Terapeuten Karol Ward menade att man kommer att göra bort sig i eller svika någon, för vi är människor och det händer. När Ward pratade med Insider så sa hon att man därför ska hålla sig borta från det löftet. 

"Du är för känslosam" 

Att säga det till någon som är redan upprörd kommer bara göra saker och ting värre. Men inte bara det, att säga det kan uppfattas som att man inte vill lyssna på någon när hen pratar om någon som hen känner passionerat för. 

"Jag kommer sluta (med bland annat att spela eller dricka) för din skull"

Att sluta med något som inte är bra för en ska inte vara för någon annan än en själv. Ward menar att man bara kan sluta med något som är dåligt för en för sin egen skull, inte för någon annan.

"Det är antingen mig eller..."

Att ställa ultimatum i ett förhållande borde man inte göra om det inte är extrema omständigheter. Men om hen säger att du borde välja mellan hen och kanske din hund eller familj så är det ett tecken på att hen vill kontrollera dig och att förhållandet är ohälsosamt. 

Bildkälla: Pixabay

"Du måste göra..."

Insider har även talat med Hayden Lindsey som menar att man inte ska säga åt varandra vad man måste göra. Om man vill att en partner ska göra något ska man fråga. 

– Om en partner försöker styra den andra så är det inte en miljö där kärlek kan blomstra.

"Jag hatar dig"

Att säga saker man inte menar när man är arg kan hända, men att faktiskt säga att man hatar någon är ett varningstecken. 

Jonathan Bennett menar att få höra att någon hatar en är väldigt svårt att glömma och därför kan det skapa problem i en relation. 


Bildkälla: Pixabay

"Det är slut" om man inte menar det

Den enda gången man ska säga att det är slut, det är när det faktiskt är slut. För om någon säger det när hen faktiskt inte menar det så visar det att hen kan låta dig känna dig otrygg i relationen, skriver Independent

– Om du inte har någon avsikt att lämna relationen bör du aldrig hota din partner med det för att få som du vill, säger Bennett.

TV: Nio saker du bara känner om du är i ett förhållande med äkta kärlek

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Säger din partner något av det här?