Therese, 32, la upp en annons med barnkläder – fick vidriga sms

- 17/09/2018, 18:52

När hennes dotter växt ur kläderna kände Therese att det var onödigt att slänga dem. Hon gjorde ett försök att sälja kläderna då de fortfarande var i gott skick. Men svaren hon fick var så äcklande att hon bestämde sig för att ta saken i egna händer.

Det var bara några dagar sedan som Therese Bergquist, 32, la ut en annons på Blocket. Till försäljning var det klädpaket med barnkläder i olika storlekar, då hennes dotter har växt ur kläderna.

Men det dröjde inte lång tid innan Therese fick svar. En person som utav sig för att heta Emelie hörde av sig och var intresserad av kläderna i storlek 110-116. Emelie var otroligt trevlig och hade många frågor om kläderna som var till försäljning.

Eftersom Therese är mamma själv tyckte hon inte det var konstigt att det kom frågor om kläderna. Man vill ju såklart att det ska bli rätt till sitt barn. Men främst ville hon ju faktiskt bara bli av med kläderna.

Dålig magkänsla

Men när sms-konversationen börja leda till upprepande frågor om dotterns trosor fick Therese en obehagskänsla. Den så kallade Emelie frågade flera frågor om trosorna brukar fastna när barnen ska ta av sig dem, vilket är en minst sagt märklig fråga? Framförallt eftersom Therese sagt flera gånger att hon inte hade några trosor till salu.

– Jag fick en riktigt dålig magkänsla och kontaktade polisen, berättar Therese för Nyheter24.

Men polisen säger till Therese att de inte kan göra något, eftersom Emelie inte gjort något brottsligt.

Therese tog då saken i egna händer och la ut ett inlägg både på sin egna Facebook-sida, samt två mammagrupper, för att varna andra.

Det visade sig att Therese inte var den enda som blivit kontaktad av trosjagaren. Det är flera personer i olika städer som har fått precis samma meddelanden från en person vid namn Emelie. Men inte bara via Blocket, utan även via bloggar.

Therese fick märkliga sms när hon försökte sälja barnkläder.
För att läsa hela konversationen mellan "Emelie" och Therese, se videon ovan. Bildkälla: Privat

Vill varna andra

– Då polisen inte kan göra något, så vill jag att min varning ska nå ut till så många som möjligt, fortsätter Therese.

Hon har också försökt kolla upp vem den mystiska Emelie är. Enda stället hon får napp är på Truecaller, där personen har döpt sig till "hemliga människan".

– Det känns obehagligt att föräldrar lämnar ut adress och dylikt till denna person, tycker Therese.

Vad säger polisen?

Nyheter24 har pratat med polisen Lars Byström, som menar att oavsett vad det gäller är polisen skyldiga att ta upp en anmälan.

– Man kan säga såhär, om någon ringer och säger att den vet någon som vill stjäla månen, så är vi skyldiga att ta upp en anmälan för det, säger han till Nyheter24.

Dock är Byström inte insatt i just Therese specifika fall, därav kan han heller inte uttala sig om det, mer än att det låter obehagligt.

Se alla sms

Se videon ovan för att se hela sms-konversationen mellan Therese och Emelie.

Nyheter24 har försökt nå "Emelie" för en kommentar – tyvärr utan framgång.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om Dina som vaknade mitt i natten av missade samtal och sms från ett okänt nummer. Riktigt obehagligt! Det kan du läsa mer om här.

Har du sålt något någongång?