Vit kanin på gräsmatta. Josefine Dömstedt.
Djurplågare har dödat kaninen Gaston. - Foto: Privat

Josefine hittade familjens kanin död i sin bur – brutalt mördad

Känsligare läsare varnas! Det var i söndags morse som kaninen Gaston hittades död i sin bur. Men det var inte av några naturliga skäl som kaninen miste livet, han blev nämligen brutalt avrättad.


Familjen Dömstedts bor i centrala Nora, norr om Örebro. Vid 23-tiden i lördags kväll var Josefine Dömstedt, 27, och hennes dotter på en kvällsrunda med deras hund. De kollade till deras andra familjemedlem, kaninen Gaston, innan de gick in för att gå och lägga sig. Hans bur står i deras trädgård med ett litet trästaket runt om, och allt såg ut som det skulle.

Morgonen därpå är en dag som familjen aldrig kommer att glömma. Josefines telefon ringde och ringde, men eftersom hon är ganska morgontrött som person, så valde hon att låta bli att svara. Men det var när hon fick ett meddelande på messenger från hennes granne, som Josefine inte kunde tro sina ögon.

Grannen har skrivit att deras kanin Gaston låg död i buren – utan huvud.

Josefine gick genast till buren och det var precis så som grannen hade skrivit. Den stora majestätiska kaninen låg i utedelen av buren, helt skändad. 

– Det enda jag i det ögonblicket kunde tänka var att jag var glad över att inte min dotter sett det, säger Josefine Dömstedt till Nyheter24.

Hon tittade sig runt för att se om det möjligtvis kunde varit någon mink eller räv som varit i farten men insåg ganska snabbt att det måste varit omöjligt.

– Det var för rent och för "fint" för att ha kunnat varit ett djur som gjort det, fortsätter hon.

Inget blod

Det fanns inget blod i kaninen och endast några små tunna fläckar på en trälist. Det verkar som att någon har tömt kaninen på blod, och Josefine beskriver mordet på kaninen som kallsinnigt.

– Någon har styckat honom mitt itu och lämnat kvar torso och bakdel, berättar hon.

Någon har alltså tagit med överdelen från platsen. Det är nämligen så att Gastons huvud och framben saknas. 

Och något som väcker många frågetecken är hur det hela kunnat gå till, utan att familjens hund vaknat. 

– Det måste ha gått väldigt tyst till eftersom våran hund inte sagt till, som är en vakthund, berättar Josefine.

I centrala Nora hittade Josefine familjemedlemmen Gaston död i sin bur i trädgården. Bildkälla: Google maps / Privat

Polisanmält

Det brutala mordet på kaninen Gaston är polisanmält och utredningen med dokumentation påbörjad.

Mats Öhman, presstalesperson hos polisen, berättar att det inte är ett lätt brott att utreda – framförallt om ingen har sett något. 

– Det är ett otroligt märkligt sätt, hur en människa kan göra så. Tyvärr är det ju inte heller några större straffsatser på ett sådant brott, säger han till Nyheter24.

Men en anmälan om skadegörelse är upprättad. Och att utgå från rapporten som gjordes av patrullen som varit på plats, så verkar det inte vara några som helst tvivel om att en människa har bragt kaninen om livet, bekräftar Mats Öhman.

Ingen kan ersätta Gaston

Josefine tycker inte att sånt här ska kunna hända. Och visst håller man med? Hur kan man utsätta en liten kanin för något så fruktansvärt?

– Ingen kan ersätta fina, fina Gaston för min dotter eller för vår familj, avslutar hon till Nyheter24.

Har du sett eller hört något om vad som kan ha hänt Gaston? Tipsa polisen – ring 114 14.

Nyheter24 har tidigare skrivit om kaniner som hittats i skogen av en privatperson. Men det tog ett tag för henne att se vad som var fel – de hade inga öron. Någon/några hade alltså klippt/skurit av kaninerna öronen. Det kan du läsa mer om här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen i Mark har släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar Mark-Posten.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.