Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Josefine hittade familjens kanin död i sin bur – brutalt mördad

- 18/09/2018, 18:51

Känsligare läsare varnas! Det var i söndags morse som kaninen Gaston hittades död i sin bur. Men det var inte av några naturliga skäl som kaninen miste livet, han blev nämligen brutalt avrättad.

Familjen Dömstedts bor i centrala Nora, norr om Örebro. Vid 23-tiden i lördags kväll var Josefine Dömstedt, 27, och hennes dotter på en kvällsrunda med deras hund. De kollade till deras andra familjemedlem, kaninen Gaston, innan de gick in för att gå och lägga sig. Hans bur står i deras trädgård med ett litet trästaket runt om, och allt såg ut som det skulle.

Morgonen därpå är en dag som familjen aldrig kommer att glömma. Josefines telefon ringde och ringde, men eftersom hon är ganska morgontrött som person, så valde hon att låta bli att svara. Men det var när hon fick ett meddelande på messenger från hennes granne, som Josefine inte kunde tro sina ögon.

Grannen har skrivit att deras kanin Gaston låg död i buren – utan huvud.

Josefine gick genast till buren och det var precis så som grannen hade skrivit. Den stora majestätiska kaninen låg i utedelen av buren, helt skändad. 

– Det enda jag i det ögonblicket kunde tänka var att jag var glad över att inte min dotter sett det, säger Josefine Dömstedt till Nyheter24.

Hon tittade sig runt för att se om det möjligtvis kunde varit någon mink eller räv som varit i farten men insåg ganska snabbt att det måste varit omöjligt.

– Det var för rent och för "fint" för att ha kunnat varit ett djur som gjort det, fortsätter hon.

Inget blod

Det fanns inget blod i kaninen och endast några små tunna fläckar på en trälist. Det verkar som att någon har tömt kaninen på blod, och Josefine beskriver mordet på kaninen som kallsinnigt.

– Någon har styckat honom mitt itu och lämnat kvar torso och bakdel, berättar hon.

Någon har alltså tagit med överdelen från platsen. Det är nämligen så att Gastons huvud och framben saknas. 

Och något som väcker många frågetecken är hur det hela kunnat gå till, utan att familjens hund vaknat. 

– Det måste ha gått väldigt tyst till eftersom våran hund inte sagt till, som är en vakthund, berättar Josefine.

Kaninen Gaston blev mördad.
I centrala Nora hittade Josefine familjemedlemmen Gaston död i sin bur i trädgården. Bildkälla: Google maps / Privat

Polisanmält

Det brutala mordet på kaninen Gaston är polisanmält och utredningen med dokumentation påbörjad.

Mats Öhman, presstalesperson hos polisen, berättar att det inte är ett lätt brott att utreda – framförallt om ingen har sett något. 

– Det är ett otroligt märkligt sätt, hur en människa kan göra så. Tyvärr är det ju inte heller några större straffsatser på ett sådant brott, säger han till Nyheter24.

Men en anmälan om skadegörelse är upprättad. Och att utgå från rapporten som gjordes av patrullen som varit på plats, så verkar det inte vara några som helst tvivel om att en människa har bragt kaninen om livet, bekräftar Mats Öhman.

Ingen kan ersätta Gaston

Josefine tycker inte att sånt här ska kunna hända. Och visst håller man med? Hur kan man utsätta en liten kanin för något så fruktansvärt?

– Ingen kan ersätta fina, fina Gaston för min dotter eller för vår familj, avslutar hon till Nyheter24.

Har du sett eller hört något om vad som kan ha hänt Gaston? Tipsa polisen – ring 114 14.

Nyheter24 har tidigare skrivit om kaniner som hittats i skogen av en privatperson. Men det tog ett tag för henne att se vad som var fel – de hade inga öron. Någon/några hade alltså klippt/skurit av kaninerna öronen. Det kan du läsa mer om här.