Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är nya funktionen med iOS 12 – den kommer göra dig rädd

- 18/09/2018, 17:48 -

I dagarna släppte Apple nya uppdateringen iOS 12. En ny funktion kan göra de flesta mobilanvändare livrädda. Nu kan du nämligen se exakt hur mycket tid du tillbringar på telefonen.

Scroll upp och scroll ner. Swipe hit och swipe dit. Men hur mycket tid lägger man egentligen på att kolla sina sociala flöden? Kanske är du en av de tappra som fortfarande sitter klistrad med Candy crush om dagarna?

Hur många sekunder, minuter, ja timmar, spenderar vi genom att glo in i skärmen på lilla kära mobilen? Men framförallt vad är det vi kollar mest på? Kanske är det något vi borde spendera mer eller mindre tid på?

Nu finns svaret med nya uppdateringen iOS 12. Skärmtids-funktionen är äntligen här.

Det är alltså tack vare nya funktionen Skärmtid som vi kan se hur mycket tid vi tillbringar på vår iPhone, och på vad. 

Men hur funkar det?

Jo, Skärmtid visar den totala tid som vi användare tillbringar i varje app. Så, användning av olika appkategorier och hur många notisar du får kan du nu se, bra eller läskigt?

En sak man verkligen kan bli rädd av att se är hur ofta man plockar upp sin mobil. Ja alltså hur många gånger du tar upp den ur fickan, eller bara trycker på hem-knappen för att "se om något nytt har hänt". Frågan är ju om det är något man ens vill veta?

Men detta kan ju faktiskt hjälpa oss också. Nu kan vi ju verkligen ta kontroll över vårt användande, visst? Eftersom vi nu kan se detaljerat vad vi tillbringar mest tid på, kan vi begränsa det användandet.

Hur?

Med funktionen Appbegränsningar kan man som iPhone användare ställa in hur länge man får använda en app. Det är du själv som bestämmer hur länge och när din tidsgräns närmar sig att bli nådd så får du en notis. Bra va?

Så här ser du din skärmtid.
Så här gör du för att se din skärmtid. Vågar du titta efter? Bildkälla: Nyheter24

I spelaren ovan kan du se detaljerat hur du ska gå till väga för att se dina exakta timmar och minuter som spenderats.

Är det så att du möjligtvis inte har en ny iPhone? Kanske sitter du på en gammal goding? Då kommer vi med goda nyheter! Här kan du läsa mer om det.