Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Har du en gammal Iphone? Då har vi goda nyheter !

- 06/06/2018, 20:19 -

Har du kvar din gamla Iphone? I så fall är det dags att packa upp den igen. Iphones, upp till fem år gamla, kan nu nästan bli dubbelt så snabba!

Kan grisar flyga? Kan gamla iPhones bli snabbare? Ja tydligen.

Det var i måndags som nyheten fick fäste då Apple presenterade sin senaste version av deras mobila IOS-system på deras årliga utvecklingskonferens i San Jose, USA, skriver Berlingske Business.

– Det som betyder mest för de flesta människor är att Apple har förbättrat prestandan hos deras äldre telefoner. Om de Apple sa stämmer så kommer till exempel en iPhone 5S eller en iPhone 6 att få ett års längre levnadstid, säger Torben Vognsen, chefredaktör på INPUT och fortsätter:

– För många telefonanvändare så är det här en väldigt stor sak.

Bild från Apples konferens.
Bild från Apples konferens. Bild: TT

Så ska folk nu kasta iväg sina nya mobiler och börja använda sina gamla igen? Självfallet inte! Apple lanserade även en hel del fantastiska nyheter för dig med en ny iPhone också.

Nytt operativsystem

Jajamen operativsystemet IOS12 kommer att vara revolutionerande snabbt och ha hög fokus på både hastighet och prestanda. Lyssna bara på det här smakprovet.

Med IOS12 kommer du att kunna öppna kameran 70% snabbare efter uppdateringen och dina vanliga appar... HELA 40%. Det är inte fy skam det inte.

Viktigast med nöjda kunder

Eftersom levnadstiden på de äldre mobilerna kommer att förlängas så kan uppdateringen innebära att Apple kommer att sälja färre mobiler i framtiden. Det är däremot något som kan gynna företaget på lång sikt.

– För ett företag som Apple är det mycket viktigare med nöjda kunder än lite klirr i kassan. Det är för att säkerställa att folk stannar hos dom, säger Torben Vognsen.

Uppdateringen lanseras till hösten

En betaversion av iOS12 kommer att finnas tillgänglig redan i juni. The real deal däremot kommer att slutföras och lanseras till hösten. Operativsystemet kommer att kunna användas på alla Apple-enheter lanserade så sent som i september 2013.

Så det dröjer ett litet tag innan vi kan ta del av de fantastiska uppdateringarna. Men den som väntar på något gott!

Har du en smartphone?