Iphone är en väldigt populär smartphone.
Apple hade i dagarna sin årliga utvecklingskonferens. Där stod det klart att de har kommit på ett sätt att förlänga livet på dina gamla iPhones! - Foto: Pixabay & TT

Har du en gammal Iphone? Då har vi goda nyheter!

Har du kvar din gamla Iphone? I så fall är det dags att packa upp den igen. Iphones, upp till fem år gamla, kan nu nästan bli dubbelt så snabba!


Kan grisar flyga? Kan gamla iPhones bli snabbare? Ja tydligen.

Det var i måndags som nyheten fick fäste då Apple presenterade sin senaste version av deras mobila IOS-system på deras årliga utvecklingskonferens i San Jose, USA, skriver Berlingske Business.

– Det som betyder mest för de flesta människor är att Apple har förbättrat prestandan hos deras äldre telefoner. Om de Apple sa stämmer så kommer till exempel en iPhone 5S eller en iPhone 6 att få ett års längre levnadstid, säger Torben Vognsen, chefredaktör på INPUT och fortsätter:

– För många telefonanvändare så är det här en väldigt stor sak.

Bild från Apples konferens. Bild: TT

Så ska folk nu kasta iväg sina nya mobiler och börja använda sina gamla igen? Självfallet inte! Apple lanserade även en hel del fantastiska nyheter för dig med en ny iPhone också.

Nytt operativsystem

Jajamen operativsystemet IOS12 kommer att vara revolutionerande snabbt och ha hög fokus på både hastighet och prestanda. Lyssna bara på det här smakprovet.

Med IOS12 kommer du att kunna öppna kameran 70% snabbare efter uppdateringen och dina vanliga appar... HELA 40%. Det är inte fy skam det inte.

Viktigast med nöjda kunder

Eftersom levnadstiden på de äldre mobilerna kommer att förlängas så kan uppdateringen innebära att Apple kommer att sälja färre mobiler i framtiden. Det är däremot något som kan gynna företaget på lång sikt.

– För ett företag som Apple är det mycket viktigare med nöjda kunder än lite klirr i kassan. Det är för att säkerställa att folk stannar hos dom, säger Torben Vognsen.

Uppdateringen lanseras till hösten

En betaversion av iOS12 kommer att finnas tillgänglig redan i juni. The real deal däremot kommer att slutföras och lanseras till hösten. Operativsystemet kommer att kunna användas på alla Apple-enheter lanserade så sent som i september 2013.

Så det dröjer ett litet tag innan vi kan ta del av de fantastiska uppdateringarna. Men den som väntar på något gott!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en smartphone?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.