Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stormen Knud är här – men hur gör man med ölen?

Nyheter | 21/09/2018 18:14

Att stormen Knud är påväg in mot Sverige är det få som missat. Snart når den Göteborg. Men att blåsa bort verkar inte vara den största oron. Frågan är hur gör man med ölen?

Hela veckan har det pratats om stormen som även fått ett namn – Knud. Det kan bli riktigt blåsigt i västra Sverige, dags att hålla i hatten.

Men det verkar inte vara vindarna och kylan som skrämmer göteborgarna mest. Frågan är nämligen hur sjutton man bär sig åt för att få i sig fredagsölen?

Öl med några vänner

Adam bor på Hisingen och vill ta sig sin fredagsöl och undrar om det ens är möjligt.

Det var vid 16.30 som det var planerat att ta sig en öl med några vänner. Men då han bor lite längre från stan var han lite osäker på om det skulle kunna gå som planerat.

Men Tove Andersson, GP, svarade lugnt att det vid skrivande stund inte ser ut att vara någon nämnvärd påverkan på kollektivtrafiken mellan Hisingen och övriga Göteborg. 

Men Adam blev uppmanad att hålla koll på Västtrafiks app eller hålla span på deras hemsida. 

Kommer Anton kunna ta sig sin fredagsöl?
Anton frågar Göteborgs-Posten om man kommer kunna ta sig en fredagsöl. Bildkälla: Faksimil GP

 "Ha så trevligt med vännerna!"

Tove avslutade sin kommentar med en önskning om att Anton skulle ha trevligt med vännerna. Och hon verkade heller inte något som helst tvivel till att Anton kommer kunna få kvällen som planerad.

Fredagsdrinken blir hemma

Nyheter24 har pratat med Hannah Johansson, som bor på just Hisingen. Men på henne verkar det inte gå någon större nöd. 

– Det blåser lite bara, men det gör det ju alltid här, säger hon till Nyheter24.

Hannah berättar att fredagsdrinken blir av, men den kommer bli av hemma. Eftersom hon vill ta det säkra före det osäkra så vågar Hannah inte chansa på att kollektivtrafiken kommer gå som de ska, även om det är sagt så.

Men denna storm känns inte så farlig, mer åt det normala hållet tycker Hannah Johansson. 

Tegelpannor blåste av

–  Något annat var ju Gudrun-stormen. Då blåste det av tegelpannor från mina föräldrars tak på deras hus, fortsätter Hannah till Nyheter24.

Men något sånt väder och kaos tror hon inte att det kommer bli den här gången.

En meteorolog har uppmanat folk att "surra fast saker" som exempelvis studsmattor på tomten. Vill du veta mer om stormen? Då kan du läsa mer om det här.

Har du hört talas om Knud?