Två personer som går i stormen Knud. Öl och ett frågetecken.
Oron över om man kommer kunna ta en öl. - Foto: Johan Nilsson/TT / Pixabay

Stormen Knud är här – men hur gör man med ölen?

Att stormen Knud är påväg in mot Sverige är det få som missat. Snart når den Göteborg. Men att blåsa bort verkar inte vara den största oron. Frågan är hur gör man med ölen?


Hela veckan har det pratats om stormen som även fått ett namn – Knud. Det kan bli riktigt blåsigt i västra Sverige, dags att hålla i hatten.

Men det verkar inte vara vindarna och kylan som skrämmer göteborgarna mest. Frågan är nämligen hur sjutton man bär sig åt för att få i sig fredagsölen?

Öl med några vänner

Adam bor på Hisingen och vill ta sig sin fredagsöl och undrar om det ens är möjligt.

Det var vid 16.30 som det var planerat att ta sig en öl med några vänner. Men då han bor lite längre från stan var han lite osäker på om det skulle kunna gå som planerat.

Men Tove Andersson, GP, svarade lugnt att det vid skrivande stund inte ser ut att vara någon nämnvärd påverkan på kollektivtrafiken mellan Hisingen och övriga Göteborg. 

Men Adam blev uppmanad att hålla koll på Västtrafiks app eller hålla span på deras hemsida. 

Anton frågar Göteborgs-Posten om man kommer kunna ta sig en fredagsöl. Bildkälla: Faksimil GP

 "Ha så trevligt med vännerna!"

Tove avslutade sin kommentar med en önskning om att Anton skulle ha trevligt med vännerna. Och hon verkade heller inte något som helst tvivel till att Anton kommer kunna få kvällen som planerad.

Fredagsdrinken blir hemma

Nyheter24 har pratat med Hannah Johansson, som bor på just Hisingen. Men på henne verkar det inte gå någon större nöd. 

– Det blåser lite bara, men det gör det ju alltid här, säger hon till Nyheter24.

Hannah berättar att fredagsdrinken blir av, men den kommer bli av hemma. Eftersom hon vill ta det säkra före det osäkra så vågar Hannah inte chansa på att kollektivtrafiken kommer gå som de ska, även om det är sagt så.

Men denna storm känns inte så farlig, mer åt det normala hållet tycker Hannah Johansson. 

Tegelpannor blåste av

–  Något annat var ju Gudrun-stormen. Då blåste det av tegelpannor från mina föräldrars tak på deras hus, fortsätter Hannah till Nyheter24.

Men något sånt väder och kaos tror hon inte att det kommer bli den här gången.

En meteorolog har uppmanat folk att "surra fast saker" som exempelvis studsmattor på tomten. Vill du veta mer om stormen? Då kan du läsa mer om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört talas om Knud?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.