Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Öresundsbron öppen igen efter kidnappningsdrama

Nyheter | 28/09/2018 14:52

Just nu pågår en enorm polis och militärinsats i Danmark. Man jagar en svenskregistrerad Volvo efter en misstänkt kidnappning som ska ha ägt rum i Danmark.

Under fredagen stängdes Öresundsbron och det pågår en stor polis- och militärinsats i Danmark. Enligt källor ska det handla om en kidnappning som skett i Danmark där en svenskregistrerad Volvo efterspanas, skriver Aftonbladet

Nu har bron öppnats igen. 

Det här vet vi:

  • En mycket stor polisinsats pågår i Danmark.
  • All trafik från Själland har stängts av dansk polis.
  • Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om ett kidnappningsdrama där man eftersöker en svenskregistrerad hyrbil av märket Volvo.
  • Källor säger att bilen måste stoppas till varje pris.
  • Bron öppnades igen vid 15-tiden på torsdagen men enligt källor fortsätter jakten efter bilen. 

All trafik från Själland har stoppats och färjetrafiken mellan Helsingör och Helsingborg samt till och från Tyskland har stängts av. 

– Jag får hänvisa till Danmark. Jag vet bara att den är stängd på begäran av dansk polis, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral till Aftonbladet. 

Även tågtrafiken mellan Själland har varit Fyn inställd, uppger danska tågbolaget DSB.

Svenskregristrerad hyrbil

Ordern från den danska polisen ska ha varit att bilen behövts stoppas till varje pris så fallet hade mycket hög prioritet, skriver Aftonbladet. 

Bilen i fråga ska vara en hyrbil av märket Volvo och ska vara ifrån Stockholm. 

Twitter skriver Köpenhamnspolisen att en större polisinsats pågår och skriver att mer info följer.

"Närma dig inte bilen"

Man tror i nuläget att tre personer finns i bilen. Det tre individerna ska enligt polisen vara relaterade till grov brottslighet. Vittnen ombeds kontakta polis om de ser bilen och ska absolut inte närma sig personerna på egen hand, skriver Köpenhamnspolisen.

Registreringsnumret

Man söker en svart Volvo V90 med registreringsnummer ZBB 546 som är registrerad som efterlyst. 

Har du blivit påverkad av avstängningarna?