Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kommer första riktiga höstkylan – här blir det minusgrader

- 16/10/2018, 16:59 -

Nu är det dags att gräva fram långkalsongerna. Ja, det är sant. Höstkylan är här och den kommer för att stanna.

Nu är det dags att kila ner i källarn och hämta upp vinterkläderna för hösten är här, men också kylan.

Det är redan nästa vecka som graderna kommer sjunka rejält. Varför? Nordliga vindar är det som ska strömma ner över hela landet. Brr!

Sommarvärmen är över

I en intervju med Aftonbladet berättar meterologen Per Holmberg att det verkar som att den här eviga sommarvärmen faktiskt nu är över. 

Som vi nog alla märkt har det varit riktigt schysst höstväder. Solen har skinit utan dess like och temperaturen har varit högre än man tidigare hoppats på. Nu är det väldigt varmt för just den här årstiden, och det kommer det nu att bli ändring på. 

Kylan är här

Men nu är det tyvärr slut på det roliga, för snart är den här – kylan. 

Det är faktiskt redan till helgen som vi kan förvänta oss att det blir riktigt kyligt. Ja, det stämmer tyvärr, höstjackan bör åka på. Och vill man inte blir alltför burrigt så är det bara att dra på sig allt som kan tillföra värme. Gräv fram långkalsongerna, mössa, vantar, halsduk, ja rubbet!

– I nästa vecka ser det ut att bli betydligt kallare väder. Nordliga vindar strömmar ner över landet, säger Per Holmberg som är meteorolog på Foreca.

Så nu får vi se till och njuta rejält. Tisdag och onsdag verkar värmen hålla i sig litegrann, sen har kylan nog kommit ikapp oss. 

Kan bli minusgrader

Och ska det tas i så ska det tas i rejält. Det verkar i alla fall vädergudarna tycka, för vi pratar faktiskt minusgrader.

De här vindarna som ska blåsa in över hela landet kommer alltså att kunna orsaka minusgrader redan nu.

– Det kan bli minusgrader i Götaland på kvällar och nätter och en temperatur runt 5–6 grader på dagen, avslutar Per Holmberg till Aftonbladet.

Någon som inte kommer bli så glad när kylan kommer är 21-åriga Martin, han är nämligen allergisk. Det har Nyheter24 tidigare skrivit om och det kan du läsa mer om här.

Tycker du sommaren har varit lång?