Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Makaveli Lindén, 20, misstänks för mordet i Oslo

Nyheter | 21/10/2018 18:51

Makaveli Lindén heter den man som misstänks ligga bakom mordet på Heikki Bjørklund Paltto i Oslo. Polisen har nu gått ut med namnet och hoppas på att få in fler tips om vart den misstänkte mannen kan befinna sig.

Makaveli Lindén är namnet på den 20-åriga kille från Uppsala som misstänkts ha mördat den 24-åriga norska Heikki Bjørklund Paltto i måndags. 

Efterlyst internationellt

Den norska polisen arbetar hårt med att få tag på Makaveli som är hemmahörande i Uppsala. Under fredagen släpptes bilder på honom som ledde till att polisen fick in flera tips, vilket gjorde att han tillslut kunde identifieras. Norska polisen har efterlyst Makaveli internationellt. 

Hoppas kunna få mer information

Norska polisen tror att Makaveli kan befinna sig utomlands. Anledningen till att de nu valde att gå ut med svenskens namn är för att förhoppningsvis kunna få mer information om vem han är och vart han kan hålla hus. Men än så länge är han misstänkt.

– Då han fortfarande inte är gripen väljer vi att gå ut med namnet för att se om det kan ge oss mer information om var han kan befinna sig, säger Grete Lien Metlid, polisinspektör i Oslo, enligt Expressen

Tydliga samband

Det var under måndagen som Bjørklund Paltto hittades livlös av sina rumskompisar i en lägenhet i Oslo. Ungefär vid samma tidpunkt ska ett rån ha ägt rum i ett garage precis intill lägenheten som Bjørklund Paltto hittats död i. 

Polisen misstänker att Makaveli ligger bakom båda brotten. 

– Vi anser att den här personen vi nu efterlyser kan knytas till mordet och rånet, säger Grethe Lien Metlid, polisinspektör vid Oslopolisen till Aftonbladet.

Fångades på bild på tågstationen

Polisens bilder på den 20-årige Makaveli kommer från övervakningskameror från tågsationen Skøyen i Oslo. Till Norska Dagbladet berättar Lasse Larsen, som är chef på kiosken MIX, att den misstänkte mannen var inne och handlade av honom på under eftermiddagen på måndagen.

– Han var i kiosken i några minuter och handlade någonting, säger Larsen till Norska Dagbladet.

Hack i häl

Aftonbladet rapporterar under söndagskvällen att norska polisen är mannen hack i häl. 

Nyheter24 har tidigare rapporterat om den efterlysta Makaveli Lindén. Men då visste vi inte hans namn, utan endast hur han såg ut. Här kan du läsa mer om hela händelsen som Lindén är misstänkt för.

Har du varit i Olso?