Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

20-årig svensk man internationellt efterlyst – misstänks för mord i Oslo

Nyheter | 21/10/2018 09:11

Sedan i fredags är en 20-årig svensk man internationellt efterlyst av norsk polis. Mannen är misstänkt för ett knivmord och ett knivrån i Oslo.

En 20-årig svensk man är nu internationellt efterlyst av polisen i Norge. Mannen misstänks bland annat för knivmord och ett knivrån som ska ha ägt rum under måndagen, skriver Aftonbladet.

Redan i fredags så släppte norsk polis bilder på den misstänkte mannen och de valde samtidigt att efterlysa honom internationellt i hopp om att få tag i honom.

Mord ägde rum i lägenhet

Mannen misstänkts bland annat ha mördat norska Heikki Bjørklund Paltto, 24, som hittades knivmördad i sitt hem i Oslo i måndags. Heikki ska ha hittats livlös av sina rumskamrater vid lunchtid i måndags.

Även ett rån ägde rum inte så långt bort från lägenheten där Heikki hittades död. Den norska polisen ser tydliga samband och mannen misstänkts ha legat bakom båda brotten.

– Vi anser att den här personen vi nu efterlyser kan knytas till mordet och rånet, säger Grethe Lien Metlid, polisinspektör vid Oslopolisen till Aftonbladet.

Vittne stötte på gärningsmannen

Ett vittne ska ha stött på den misstänkte mannen under samma morgon som mordet och rånet ska ha skett. Den misstänkte mannen ska ha ringt på vittnets dörr och bett om vatten.

– När jag öppnade dörren stod han där och såg rädd ut. Han frågade om ett glas vatten. Jag stängde och låste dörren och hämtade ett glas vatten medan han stod utanför och väntade, säger vittnet till VG, skriver Aftonbladet.

Tidigare dömd

Den 20-åriga svensken är tidigare dömd för bland annat stöld och rån. Han ska även ha blivit dömd till fängelse genom att ha gjort inbrott i en bostad och knivrånat personerna på plats.Har du varit i Norge?