Söndag 14 Aug
Stockholm

Här är bilder på några av världens galnaste smugglingsförsök

Smuggling.
Här är några av de galnaste smugglingsförsöken som misslyckats. Foto: (Montage) TU.S Customs and border protection​​ /CEN

Här är en samling av de galnaste, mest kreativa och minst sagt komiska smugglingsförsöken som fångats på bild.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Runtom i världen smugglas dagligen droger, djur och till och med människor, till köpare som är villiga att betala. Men ibland lyckas polis och myndigheter stoppa leveransen under sin färd från avsändare till mottagare. 

The Telegraph samlade nyligen en lista av några av de galnaste, och kanske roligaste, smugglingsförsöken. 

Insydd i stol

Bildkälla: TU.S Customs and border protection

Det finns väldigt många olika sätt att resa på. Vissa föredrar tåg före flyg, medan andra hellre gör en resa till havs. Men någon som minst sagt brutit mot den traditionella resenormen var denna man som stoppades av den amerikanska tullen. Mannen var då insydd i passagerarsätet i en bil som på väg från Mexiko till Kalifornien. 

Alkohol

Bildkälla: CEN

I Sverige kan personer som är över 20 bege sig till Systembolaget om de känner för att köpa alkohol. Men alla har det inte lika lätt. Exempelvis mannen som försökte smuggla in 14 whiskyflaskor från Bahrain till Saudi Arabien. Och som det kanske syns på bilden, gick det inte så bra.  

Tigerbebis

Bildkälla: Polisen i Mexiko

Hur fraktar man bäst en tigerunge från en plats till en annan? Enligt en ännu okänd resident i Jalisco, Mexiko, så använder man sig helt enkelt av det lokala post- och paketombudet. Keep it simple liksom. Lyckligtvis upptäckte ombudet att det var något lurt på gång efter att en droghund signalerade på paketet. 

Tigerungen, som låg i en blå plastcontainer, hade sövts och sedan skickats till en adress i en annan del av landet. Lyckligtvis mådde den bra, förutom det att den var lite uttorkad. 

Kolasås

Bildkälla: U.S Customs and border protection

Kolasås. Ljusbrun och majestästisk. Utsökt på vaniljglass. Det är inte konstigt att många älskar den söta efterrättssåsen.

Men älskar man glasstopping så mycket att man väljer att ta med sig flera kilo kola- och chokladsås på en flygresa? Kanske, men troligtvis inte. Och det var även så säkerhetspersonal på Los Angeles flygplats resonerade när en mor och dotter från Spanien anlände med påsar full av söt sås. 

När personalen undersökte duons baggage hittade man 4,5 kilo kokainpasta i såspåsarna. 

4 ton apelsiner 

Bilkälla: Polisen i Seville

Yoga, stickning, att stjäla 4 ton apelsiner och fylla bilen med dem. Tre olika saker man kan göra för att fördriva tiden. Men den sista bör man förslagsvis undvika om man inte vill hamna i knipa med lagen. 

Det fick fem personer i Seville, Spanien lära sig på det svåra viset. Efter att polisen stoppade två bilar upptäckte man att båda bilarna var fullproppade med apelsiner. Hela 4 000 kilo faktiskt. Det visade sig att tjuvarna hade stulit apelsinerna från en lagerlokal i staden Carmona. 

Misslyckad flygfärd

Bildkälla: Polisen i Tijuana

Vilja och kreativitet, två egenskaper som drogsmugglare verkar ha gott om. 

Och någon som hade mycket av båda var personen som försökte transportera metamfetamin i en egentillverkad flygfarkost. Kanske hade det till och med funkat, om inte farkosten kraschat på en bilparkering utanför ett shoppingcenter i Tiujana. 

När farkosten undersöktes av polisen hittade 2,7 kilo av den illegala drogen. 

Duvan med ryggsäck

Bildkälla: AL-RAI

Kanske det mest uppfinningsrika och ambitiösa smuglingsförsöket i denna lista. Och det säger ju en del. Denna kriminella duva upptäcktes utanför ett fängelse i Kuwait när den försökte flyga in med en liten ryggsäck innehållande 178 ketaminpiller. 

Lyckligtvis var packningen lite för tung för den sista biten av färden, och fågeln kunde på så sätt upptäckas av polis i området. 

Källa: The Telegraph

Här kan du också läsa om  25-åriga Joshua Hansen som rymde från fängelset för att återvända med friterad kyckling och Whisky.

Reser du mycket?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.