25-åriga Joshua Hansen smet från fängelset i Texas men återvände senare med mat.
Joshua Hansen försökte smuggla med hemlagad mat in i fängelset. - Foto: Jefferson County Sheriff's Office/Pixabay

Rymde från fängelset – återvände med friterad kyckling och whisky

Förra onsdagen rymde 25-åriga Joshua Hansen från fängelset i Texas. Till polisens förvåningen återvände fången senare under samma kväll – med korv, friterad kyckling, chips, tobak, marijuana och whisky.


Hur långt skulle du gå för att få äta något som du verkligen var sugen på? För 25-åriga Joshua Hansen kunde inte ens en fängelsecell hålla honom ifrån hans favoriträtter. 

Efter att 25-åringen smet från fängelset i Beaumont Texas, USA, förra onsdagen, valde han inte att ta tillfället i akt att faktiskt smita. Istället plockade han med sig några godsaker innan han återvände till fängelset, enligt Current. På vägen tillbaka stötte dock Hansen på problem – han upptäcktes av polis. 

Polisen hade sedan tidigare fått information om att fångar som avtjänade långa straff använde en flyktväg för att transportera varor så som cigaretter och alkohol tillbaka in i fängelset. 

Under samma natt som Joshua Hansen valde att smita ut hade polisen satt upp en övervakningskamera vid området som de misstänkte att fångarna använde som sin transportsträcka. 

De kunde då se hur Hansen smög ut från fängelset och begav sig till en åker som angränsar till fängelset. På åkern hade en bil sedan tidigare lämnat en stor träningsväska som 25-åringen plockade upp. Han började sedan sin färd tillbaka in i fängelset men möttes snabbt av polis, som tillfångatog honom. 

Polisen förvånades av det oväntade innehållet 

Till polisens förvåning innehöll inte väskan vad de hade förväntat sig. Där hittade de nämligen hemlagad korv, friterad kyckling och chips men också tobak, marijuana, och några flaskor whisky.

Foton tagna av polis i Beaumont Texas på Hansens matsäck.
Bildkälla: Polisen i Beaumont Texas.

Hansen, som avtjänar ett straff för droginnehav, har nu fått straffet förlängt på grund av smitningen och den marijuana han försökt smuggla med sig tillbaka in i fängelset. 

Ägaren till gården som ligger bredvid fängelset har flera gånger ansökt om att fängelset ska höja sin säkerhetsnivå, då det enligt honom inte är ovanligt att han träffar på fångar som är ute och vandrar på hans mark, skriver Current.

Läs även: Rånade McDonalds-restaurang – där världens bästa specialstyrka åt lunch

TV: Man stal pansarfordon – körde in i butik och stal en flaska vin

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.