Man med pixlat ansikte
Biggest loser-profil gripen - Foto: Bildkälla: Stella Pictures

Biggest loser-profilen gripen– misstänks för grovt bedrägeri

Han medverkade i Biggest loser Sverige år 2013. Nu har han blivit gripen av polis misstänkt för flera fall av bedrägeri där han krävt förskott på falsk träningsresa.


Trasslig ekonomi, grovt bedrägeri och jagad av polis. Biggest loser-profilen har efter en längre tid av olaglig verksamhet fått det hett om öronen. Det var år 2013 som mannen medverkade i TV4-programmet Biggest Loser Sverige. Nu, drygt fem år senare, har han blivit gripen av polis. 

Greps på hotell 

Biggest loser-profilen har under ett knappt halvårs tid varit anhållen i sin frånvaro. Enligt obekräftade uppgifter har han även varit på flykt och hållit sig utomlands under en period. 

Men nu har mannen alltså enligt flera vittnen gripits på ett hotell i Mellansverige efter att flera tips kommit in till polis av personer som känt igen mannen, skriver VLT

Misstänkt för grovt bedrägeri 

De brott han misstänks för är flera fall av bedrägeri då han har omkring 70 anmälningar mot sig från privatpersoner som han ska ha lurat på pengar. 

En förundersökning mot mannen inleddes då det avslöjades att han arrangerat träningsresor med inrikting på hälsa som aldrig blivit av. Ett flertal privatpersoner vittnar om hur de betalat ett förskott på resan som de sedan aldrig fick tillbaka. 

Det var mängden anmälningar om uteblivna utbetalningar som ledde till misstanke om bedrägeri mot mannen. 

"Det handlar om miljonbelopp"

Biggest loser-profilen har länge haft en trasslig ekonomi då han redan år 2013 försattes i personlig konkurs, enligt VLT

Enligt åklagaren har målet mot Biggest loser-profilen växt och handlar i dagsläget om miljonbelopp som mannen är skyldig en stor skara målsäganden som alla råkat ut för samma lurendrejeri. 

Biggest loser-profilen har tidigare sagt att han inte är en dålig människa men absolut tagit dåliga beslut i sitt liv. Han påpekar för Nöjesbladet att han alltid betalat av sina skulder.

Flera personer inblandade 

Bedrägerihärvan innefattar inte bara Biggest loser-profilen. I förundersökningen ingår ytterligare ett tiotal personer som alla misstänks för brott som pengatvätt och bedrägeri. 

Enligt åklagare och polis finns det misstanke om att de övriga inblandade i bedrägeriet har ställt sina bankkonton till Bigest loser-profilen för att försvåra utredningen om var pengarna som målsäganden blivit av med hamnat, skriver VLT

TV4-profilen Martin Timell är också i stormväder. Läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!