Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

12-årige Dantes glasögon ska enligt uppgifter ha hittats

- 09/11/2018, 15:23 -

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den försvunne Dantes glasögon ha hittats.

Under fredagseftermiddagen rapporterade flera källor till Aftonbladet att den försvunne Dantes glasögon har hittats inom sökområdet.

Enligt Aftonbladet ska polisen ha fått bekräftat att de upphittade glasögonen tillhör den försvunne 12-åringen. 

Polisen vill inte bekräfta 

Polisens presstalesperson Jan Srannegård vill dock inte berätta någonting om fyndet. 

– Vi berättar inget om vilka fynd som görs, säger han till Aftonbladet

Tre dygn har gått 

Nu har det gått snart tre dygn sedan Dante försvann från familjens hem i Falkenberg. Han gick ut med familjens hund och kom inte hem igen och anmäldes på tisdagskvällen försvunnen. Sedan dess har det pågått en massiv sökinsats i området. 

Vid försvinnandet hade Dante på sig en klarblå jacka med luva och svarta skor med reflexer på. 

Sökinsatsen 

Sökinsatsen har engagerat tusentals människor landet runt. 

Under onsdagen stoppades all tågtrafik på Västkusten för att söka igenom området kring spåren utan att tågtrafiken skulle störa. 

Samma dag sattes också militären in för att hjälpa till i sökinsatsen samt flera hundpatruller och helikoptrar.

Tidigt på torsdagskvällen meddelade polisen att det råder flygförbud över Falkenberg som en del av den pågående sökningen av den försvunne 12-åringen. Förbudet gäller till och med den 13:e november klockan 01:00 och berör alla flygfarkoster, inklusive drönare, modellflyg och skärmflyg.

Under torsdagskvällen beslutade sig polisen och räddningstjänsten för att söka igenom ett vattendrag som ligger en bit från Dantes hem. Man sänkte då vattennivån i ån Ätran. 

Det är flera privatpersoner som är med och söker efter Dante. Vid 22-tiden på torsdagskvällen var det 3000 personer som anslutit sig till frivilligorganisationen Missing People för att leta efter Dante. 

Det är den största sökinsatsen någonsin för Missing People, rapporterade Aftonbladet.