Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är den vanligaste orsaken till ett dåligt sexliv

- 26/11/2018, 22:01 -

En enkätundersökning visar att det finns en faktor som många anser påverkar sexlivet negativt. Kan du gissa vad den är?

Vad tror du sätter störst käppar i hjulet för människors sexliv? Enligt en undersökning som gjorts av BBC Radio 5 är svaret tydligt.

Vardagsstressen.

I ett frågeformulär online svarade över 2000 personer på frågor om sex. Och när det kom till frågan om vad som vad som var det största störningsmomentet i deltagarnas sexliv, så fanns det en faktor som fick övervägande majoritet. 

Hela 45 procent av alla som svarade bedömde att stress var ett större problem i sänghalmen, än något annat. 

Barn och psykisk ohälsa rankar högt 

Efter stress, rankades fysisk ohälsa (enligt 26 procent av de som svarade) som nummer två på listan. 

Efter det var psykisk ohälsa (enligt 26 procent av de som svarade), och att ha barn (enligt 20 procent av de som svarade) de två faktorer som påverkar sexlivet allra mest. 

Skillnad mellan män och kvinnor 

I undersökningen, som även undersökte andra aspekter av sex, syntes en skillnad gällande hur män respektive kvinnor som svarade på enkäten.   

Gällande frågan om hur nöjd man var med sitt sexliv svarade 38 procent av män att de var missnöjda och 25 procent av kvinnor att de var det.  

Men majoriteten av de som svarade, 50 procent av män och 53 procent av kvinnor, var nöjda med sitt sexliv.  

58 procent av alla som svarade på undersökningen kända sig även nöjda med sin förmåga och prestation i sängen. 

Otrohet

När deltagarna svarade på vart de ansåg att gränsen för otrohet gick, så skiljde sig svaren återigen mellan män och kvinnor, skriver BBC. 

Du kanske också vill läsa Ny undersökning visar: Män som gör det här är bättre i sängen? Eller kanske är du intresserad av att veta i vilken svensk stad invånarna har sex längst? Läs det här.

Stressar du för mycket?