Träd, Pengabdi Setan
Pengabdi Setan är en skräckfilm som få vet finns till. - Foto: Pixabay, Faksimil/Youtube

Årets läskigaste skräckfilm – som du inte visste fanns

Trodde du att det var slut med skräckfilmer som får dig att trilla ur soffan för i år? Då trodde du fel. Nyheter24 har fått tag på trailern till årets läskigaste skräckfilm.


2018 har minst sagt varit ett fasansfullt år med filmer som "A Quiet Place" och "Hereditary" som satt skräck i människor över hela världen. Men nu kommer en film som enligt kritikerna är den läskigaste hittills.

"Pengabdi Setan" ( Satan's Slaves på engelska) heter filmen som har tagit Indonesien med storm och som nu kommer till västvärlden

Ett ödsligt hus, en stum pojke och en död mor 

Den handlar om Rini, en flicka som bor med sin familj där modern är sjuk, farmodern är rullstolsbunden och brodern som är stum. De bor alla i ett ensligt hus i närheten av en kyrkogård. 

Modern dör i sviterna av en mystisk sjukdom och fadern bestämmer sig då för att sälja huset. 

I och med det börjar underliga saker inträffa och Rini tillsammans med en nyfunnen vän upptäcker att modern varit med i en sekt som avgudar djävulen. 

Det är med andra ord som upplagt för total förskräckelse. 

Hjärnan bakom denna nagelbitare till film tillhör Joko Anwar som är en indonesisk regissör och författare. Han har tidigare gjort filmer så som "A Copy of My Mind" och "Ritual" som även de går i skräckens tecken. 

Filmen släpptes i Indonesien förra året

Pengabdi Setan hade premiär på bio i Indonesien 2017 och drog då in mest pengar av alla Indonesiska filmproduktioner samma år. 

Den övernaturliga thrillerskräckisen räknas idag som den största hiten någonsin i genren Indonesisk skräckfilm. Filmen har sålts till 42 länder och går att streama på Shudder

När har filmen premiär i Sverige?

Det är ännu oklart när eller om filmen kommer visas på svenska biografer. I vårt kära grannland Norge har Pengabdi Setan premiär redan den 30 november enligt Dagbladet. 

Om du är en skräckfilmsfantast och är lika taggad på denna rulle som vi på Nyheter24 är så får du hålla utkik helt enkelt. Vi hoppas på att den dyker upp på bio i Sverige inom en snar framtid. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du titta på skräckfilmer?
Tack för din röst!