Torsdag 30 Jun
Stockholm

5 enkla knep för att hålla värmen i vinterkylan

Hund under filt, händer som håller i snö
Håll dig varm i vinter med dessa heta tips. Foto: Bildkälla: Unsplash. Bilden är ett montage.

Vintern är fantastisk tills man börjar frysa och känner hur tårna sakta men säkert förvandlas till små isbitar. Att gå runt och huttra i flera månader är varken kul eller nödvändigt. Nyheter24 har samlat sju heta tips för att hålla värmen i vinter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Varje vinter är för många en ständig kamp mot den förrädiska kylan som smyger sig in hur tjock jacka man än har. Händerna blir som förlamade trots vantar och tårna fryser till is trots tjocka strumpor och rediga vinterkängor. Men det finns några knep som gör det lättare att hålla värmen. 

Dricka te

Det kan låta klyschigt men att dricka te kan göra under för en frusen kropp. Det värmer dig inifrån och ut. Dessutom får händerna sig en uppvärmning när du håller i koppen. 

Värmeflaska

Om du ändå fyllt på din vattenkokare för att göra dig en stor kopp värmande te kan du passa på att hälla resten av vattnet i en gammal pet-flaska. Skruva på locket och använd som "sängvärmare". 

Lägg bara den vattenfyllda flaskan vid fotändan av sängen och frusna fötter är ett minne blott. 

Klä på dig flera lager kläder

Att ha lager på lager under jackan när det är kallt ute känner väl de flesta till. Men visste du att det är lika viktigt att öppna upp jackan så fort du kommer in i värmen igen?

Om du börjar svettas blir kläderna blöta och när du sedan går ut kommer de fuktiga kläderna kyla ner dig istället för att hålla dig varm.

Torktumla kläderna innan du klär på dig

Har du en torktumlare hemma? I så fall har vi bästa tipset för dig som är frusen på morgonen. Släng in kläderna du ska ha på dig i torktumlaren medan du gör dig iordning. 

Tio minuter av torktumling räcker för att du ska känna dig varm och go igen så fort du klätt på dig. 

Öppna ugnen

För den som inte har en öppen spis är detta ett perfekt budgetalternativ för dig som vill få in lite värme till köket. Sätt på ugnen, ställ ugnsluckan på glänt och njut av värmen som fyller rummet. 

Glöm inte att stänga av ugnen när du lämnar köket. 

Finns det något mysigare än att krypa upp framför en öppen brasa? Bildkälla: Unsplash

Det finns självfallet en mängd tips och råd för den frusna att hålla sig varm. Den absolut bästa medicinen mot kyla är fysisk närhet från någon man tycker om. Så krama ordentligt på dina nära och kära i vinter så ska du se att din annars så frusna kropp tinar. 

Är du sugen på att åka till en av Europas vackraste städer på en weekend i vinter? Läs mer här!

Brukar du frysa mycket under vintern?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.