Hund under filt, händer som håller i snö
Håll dig varm i vinter med dessa heta tips - Foto: Bildkälla: Unsplash. Bilden är ett montage.

5 enkla knep för att hålla värmen i vinterkylan

Vintern är fantastisk tills man börjar frysa och känner hur tårna sakta men säkert förvandlas till små isbitar. Att gå runt och huttra i flera månader är varken kul eller nödvändigt. Nyheter24 har samlat sju heta tips för att hålla värmen i vinter.


Varje vinter är för många en ständig kamp mot den förrädiska kylan som smyger sig in hur tjock jacka man än har. Händerna blir som förlamade trots vantar och tårna fryser till is trots tjocka strumpor och rediga vinterkängor. Men det finns några knep som gör det lättare att hålla värmen. 

Dricka te

Det kan låta klyschigt men att dricka te kan göra under för en frusen kropp. Det värmer dig inifrån och ut. Dessutom får händerna sig en uppvärmning när du håller i koppen. 

Värmeflaska

Om du ändå fyllt på din vattenkokare för att göra dig en stor kopp värmande te kan du passa på att hälla resten av vattnet i en gammal pet-flaska. Skruva på locket och använd som "sängvärmare". 

Lägg bara den vattenfyllda flaskan vid fotändan av sängen och frusna fötter är ett minne blott. 

Klä på dig flera lager kläder

Att ha lager på lager under jackan när det är kallt ute känner väl de flesta till. Men visste du att det är lika viktigt att öppna upp jackan så fort du kommer in i värmen igen?

Om du börjar svettas blir kläderna blöta och när du sedan går ut kommer de fuktiga kläderna kyla ner dig istället för att hålla dig varm.

Torktumla kläderna innan du klär på dig

Har du en torktumlare hemma? I så fall har vi bästa tipset för dig som är frusen på morgonen. Släng in kläderna du ska ha på dig i torktumlaren medan du gör dig iordning. 

Tio minuter av torktumling räcker för att du ska känna dig varm och go igen så fort du klätt på dig. 

Öppna ugnen

För den som inte har en öppen spis är detta ett perfekt budgetalternativ för dig som vill få in lite värme till köket. Sätt på ugnen, ställ ugnsluckan på glänt och njut av värmen som fyller rummet. 

Glöm inte att stänga av ugnen när du lämnar köket. 

Finns det något mysigare än att krypa upp framför en öppen brasa? Bildkälla: Unsplash

Det finns självfallet en mängd tips och råd för den frusna att hålla sig varm. Den absolut bästa medicinen mot kyla är fysisk närhet från någon man tycker om. Så krama ordentligt på dina nära och kära i vinter så ska du se att din annars så frusna kropp tinar. 

Är du sugen på att åka till en av Europas vackraste städer på en weekend i vinter? Läs mer här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du frysa mycket under vintern?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.