Söndag 13 Jun
Stockholm

Knarkbossen El Chapos fru talar ut om sin åtalade man

en kvinna i svart hårt och svart jacka håller handen för ansiktet, en kvinna i beige rock håller i en annan kvinna i armen, en tredje kvinna i mönstrad topp håller i en kvinna, en man i blå tröja hålls fast av man i militärkläder
Emma Coronel Aispuro och hennes make El Chapo. Foto: Mary Altaffer/TT, Eduardo Verdugo/TT

Emma Coronel Aispuro intervjuas i en exklusiv intervju om hennes make, kartelledaren Joaquin ‘El Chapo’ Guzman. Knarkbossen år åtalad för mord, droghandel och pengatvätt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den före detta ledaren av den ökända Sinaloakartellen , Joaquin "El Chapo" Guzman, räknades som en av världens mäktigaste knarkkungar. Han smugglade över 500 ton kokain från Colombia, via hans hemland Mexiko, till framförallt USA. I 2016 beräknades han ha en förmögenhet på cirka 4 miljarder dollar.

I januari 2017 blev han utlämnad till de amerikanska myndigheterna och står nu åtalad för ett antal brott. Bland annat för mord, droghandel och pengatvätt. Just nu står han inför rättegång i Brooklyn för sina misstänka gärningar, detta skriver NBC.

Emma Coronel Aispuro gifte sig med "El Chapo" när hon var 18 år gammal. Och i en intervju med tevekanalen Telemundo pratar hon ut om rättegången mot sin make.

– Jag tror det är vad vilken fru som helst skulle göra i min plats, vara med sin man under svåra tider, säger Emma Coronel Aispuro.

Hon menar också på att knarkbossen delvis gillat all den uppmärksamhet som han får av media.

– Du måste vara ärlig, jag tror att han tyckte om det, han gillar det lite, menar hon.

Emma Coronel Aispuro påväg till en rättegång i New York. Bildkälla: Mary Altaffer/TT

Emma säger också att den intensiva bevakningen kan vara positiv eftersom "medietrycket är närvarande och allt kan bli tydligare och alla kan se vad som verkligen händer" i domstol.

Har aldrig misstänkt kriminell aktivitet

Efter att "El Chapo" utlämnades till USA från Mexiko har han blivit åtalad för 17 olika brott. Och frun Emma har inte fått tillåtelse att spendera någon tid med sin man. Samtidigt fortsätter hon vara lojal mot sin man och menar på att hon aldrig har misstänkt någon kriminell aktivitet.

– Det gör mig må bra att kunna se honom, för att kunna veta vad som händer och att han känner att jag är här för honom och stöder honom, säger hon.

"El Chapo" riskerar livstids fängelse för sina misstänkta brott.

Tror du att El Chapos talar sanning?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela