Kalender, Sandstrand
Dessa dagar bör du ta ledigt för att maxa din ledighet 2019 - Foto: Christine Olsson/TT, Unsplash

Då ska du ta ut semesterdagar för att maxa ledigheten 2019

Dags att börja planera semestern för det kommande året? Här är dagarna du bör ta ledigt för att maxa ledigheten 2019!


Det nya året är här och för en del innebär nytt år en ny start. Kanske har du köpt en ny almanacka för att planera in årets viktiga händelser, semestrar och födelsedagar. 

Frågan är bara när det är bäst att ta ledigt för dessa roligheter. Det ultimata är ju att ta ut så få semesterdagar som möjligt och få så lång ledighet som möjligt.

Men när ska du göra det då? Nyheter24 listar vilka dagar du bör ta ledigt för att maxa din ledighet 2019. 

Påsken

Redan i vår kan du få en hel del ledigt. När vårluften är på g och påsken står runt hörnet finns det stora möjligheter för långledigt. Tar du ledigt måndag, tisdag och onsdag innan skärtorsdagen (alltså 15:e till 18:e april) får du hela tio dagars ledighet! 

Då blir du ledig 13:e till 22:a april. Perfekt för att åka på en längre weekend eller bara vara hemma och ladda batterierna. 

Valborg och första maj

Bara drygt en vecka efter påsk är det dags för nästa ledighet – nämligen kring valborg och första maj. I år inträffar valborgsmässoafton på en tisdag och om vill du ha ledigt i fem dagar måste du enbart ta ut två semesterdagar, den 29:e och 30:e april. Som bekant är första maj en röd dag. 

Kristi himmelfärdsdag 

I slutet av maj kan du ta en långhelg igen! Kristi himmelfärdsdag infaller som vanligt på en torsdag och i år är det den 30:e maj. Och på många arbetsplatser blir fredagen en klämdag vilket gör att du får en långhelg på fyra dagar, från den 30:e maj till den 2:a juni. 

Sveriges nationaldag 

Den 6:e juni inträffar Sveriges nationaldag, en dag som har varit en helgdag sedan 2005. Här kan det också bli en långhelg på fyra dagar. Dagen efter nationaldagen blir en klämdag vilket gör att du kan få en liten "pre vacation"- känsla. 

Jul och nyår

När det vankas jul och nyår igen kan det vara bra att ha sparat ett par semesterdagar – det är nämligen nu du ska använda dem! Två semesterdagar ger dig nio dagars ledighet, tre semesterdagar ger dig 12 dagar ledigt och fem semesterdagar ger dig hela 17 dagar ledigt från jobbet! 

Om du tar ledigt 23/12, 27/12, 30/12 (klämdag för vissa), 2/1 och 3/1 blir du ledig 21 december till den 6 januari. 

Källa: Kalender.se

Har du redan börjat planera inför semestern?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA:s HD aviserar beslut i Trumpmål

Mordförsök i Södertälje

En man i 20-årsåldern fördes under tidiga söndagskvällen till sjukhus i ambulans efter att ha blivit stucken med ett vasst föremål i centrala Södertälje. Mannen hittades utomhus.

Minst 12 döda när fängelse stormades

1 timme sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

3 timmar sedan
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.