Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Snart kan du inte dela ditt Netflix-konto längre

Nyheter | 11/01/2019 22:44

Netflix vill sätta stopp för användare som delar sitt konto med vänner och bekanta. Programutvecklaren Synamedia har utvecklat ett ai-program som kan upptäcka hur kontot används.

10 miljarder dollar. Det är vad streamingtjänsten Netflix beräknas förlora i intäkter fram till 2021 – om användare fortsätter att dela med sina konton till andra personer. Ett konto är egentligen bara till för att delas inom hushållet, men i och med att allt fler väljer att avslöja sina lösenord till vänner och bekanta så har det lett till att många kan idag titta på Netflix helt gratis.

Men nu är det slut på gratis-tittandet. För nu har programutvecklaren Synamedia presenterat ett artificiellt intelligensprogram (ai) som kan upptäcka hur många användare som är aktiva på samma konto. Och det kan undersöka exakt var och hur Netflix används.

AI kan fånga upp gratisanvändare

Företaget säger att dess "ai"  kan ta reda på om användaren använder Netflix i sitt vanliga hem, eller till exempel på landet. Det kan också se ifall man delar sitt lösenord med vänner, bekanta och barn som inte bor hemma längre.

På så sätt kan de upptäcka olaglig delning. Därefter kommer Synamedia rapportera det till Netflix, skriver Daily Mail

Företaget säger nu att de redan har börjat testa programmet.

– Det vanliga lösenordsdelningen har blivit för dyrt för att ignorera, säger Jean Marc Racine, produktionschef för Synamedia.

Erbjuder premiumtjänst

Han säger att deras nya lösning ger operatörerna möjlighet till att vidta åtgärder. Samtidigt tror de att användarna är villiga att betala lite extra för en premiumtjänst, som gör det möjligt att dela sitt konto med fler personer.

– Det är ett bra sätt att hålla ärliga människor ärliga, säger han.

Känner du dig träffad? Var lugn, för du kommer inte behöva betala saftiga böter om du blir påkommen. Netflix kommer kontakta de skyldiga och istället erbjuda en premium-prenumeration så att kontot kan delas med fler användare.

Det kommer kanske göra ditt Netflix-tittande dyrare i framtiden, men samtidigt lagligt.

Netflix vill sätta stopp för kontodelningar. Bildkälla: Marcio Jose Sanchez/AP

Delar du ditt Netflix-lösenord med andra?