Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hund utsattes för fruktansvärt djurplågeri – fick nosen avskuren

- 15/01/2019, 14:51

En svårt skadad hund hittades i Texas och synen som de möttes av var både grym och fruktansvärd, då hela hundens nos nämligen saknades. Bilderna på hunden är minst sagt chockerande.

Det var i Houston, Texas, som ett samtal kom in om en svårt skadad pitbull som påträffades av några arbetare vid en soptipp. Hunden saknade en del av ansiktet och hela nosen var borta. The Dodo, som först berättade om hunden skrev att Brittany Faske från organisationen ADORE, tog emot samtalet och åkte dit – och blev chockad över vad hon fick se.

Utmärglad och svag, hade hunden gömt sig vid ett buskage och morrade när någon försökte närma sig den. Efter en stund lyckades Faske till slut vinna lite tillit hos pitbullen och kunde få in den i sin bil. De åkte genast till veterinären och enligt Faske somnade pitbullen så småningom i bilen av utmattning, trots sina smärtor.

Utsatt för djurplågeri

Det kunde tyvärr snabbt konstateras att hundens skador uppkommit till följd av djurplågeri, sårytan på nosen var alldeles för slät för att kunnat uppkommit på något annat sätt. Faske menar att gärningsmannen antagligen använde någon form vasst objekt för att kapa av hundens nos.

Men hunden, som fick namnet Apollo, gav inte upp så enkelt. Redan hos veterinären åt och drack han, något som var ett gott tecken för att han skulle överleva skadorna. Efter intensivvård och flera operationer lyckades Apollo komma på fötter igen. Bland annat fick läkarna transplantera hud, för att skydda den blottade sårytan och benen som syntes i ansiktet.

Hunden Apollo
Apollo återhämtade sig från sina skador. Källa: Instagram.

Frisk och glad

Faske föll för den levnadsglada hunden och bestämde sig snabbt för att låta Apollo bli en del av familjen. De lyckade operationerna har gjort att han kunde andas och fungera som vilken hund som helst igen.

– Innerst inne visste jag att jag ville behålla honom, berättade Faske för The Dodo.

Vill du engagera dig? I så fall kan du skänka en gåva eller anmäla dig som volontär till exempelvis Hundstallet eller andra liknande välgörenhetsorganisationer som hjälper hundar.