Hastighet, fartkamera, bil, Google Maps.
Snart kommer du att kunna hålla koll på fartkameror och väghastighet i Google Maps. - Foto: Foto: Fredrik Sandberg, Maja Suslin / TT

Nu börjar Google Maps visa fartkameror och väghastighet

Använder du Google Maps när du kör bil? Då kommer du snart kunna se fartkameror och hastighetsbegränsning i karttjänsten.


Om du någon gång använt Google Maps när du kört bil så har du troligtvis anmärkt att man varken kan se fartkameror eller hastighetsbegränsning i karttjänsten. 

Men snart kommer det att ändras. 

Det är nämligen så att funktionerna har rullats ut i ett flertal andra länder, bland annat USA, England, Brasilien och Kandada, enligt Teknikens Värld. 

Snart kommer du att kunna se fartkameror och hastighet på Google Maps. Foto: Unsplash

Har efterfrågats i flera år

Trots att Google Maps finns på de flesta mobiler, och erbjuder sina navigeringstjänster i många nya bilmodeller har det tagit flera år för dessa nya funktioner att implementeras. 

Den populära navigerings-appen Waze, som ägs av Google, har sedan långt tillbaka både visat fartkameror och hastighetsbegränsingar. Och just därför har många varit förvirrade över att Google Maps varit så sena på bollen. 

De nya fuktionerna har synts i flera olika länder efter en serveruppdatering. Foto: Unsplash

Det är fortfarande oklart när uppdateringarna kommer till Sverige, men de dyker med största sannolikhet upp inom snar framtid, enligt Teknikens Värld

Förra året dömdes en man från Umeå för sexuellt ofredande, tack vare Google Maps. Läs om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Google Maps eller Waze?
Tack för din röst!