Torsdag 26 Maj
Stockholm

Kvinna uppsagd från sin hyreslägenhet – grät för mycket​

Lägenhetshus och ledsen kvinna
Kvinna uppsagd från lägenhet. Foto: Pixabay / Jessica Gow/TT

Har du någon gång varit så ledsen att du gråtit så mycket att det hörts in till grannarna? Har det varit så illa att grannarna till och med anmält dig för störande beteende? Det hände kvinnan i Helsingborg. Nu är hon uppsagd från sin lägenhet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En kvinna i 60-årsåldern har bott i sin lägenhet med två rum i Helsingborg i åtta år. Men nu får hon inte bo kvar på grund av att hon stört sina grannar för mycket. Och det är inga livliga fester vi snackar om då. Hon har helt enkelt lyckats gråta sig till en ofrivillig uppsägning, skriver Hem & Hyra. Hur hemskt?

Grät dag och natt

Enligt grannarna är det under en lång period som 60-åringen gråtit – dag och natt. För tre hyresgäster, som är helt oberoende av varandra, fick det tillslut vara nog. Alla tre framförde klagomål till hyresvärden för att de helt enkelt inte stod ut med kvinnans gråt mer.

Kvinnans uppträdande ansågs som störande då kvinnan gråter högt, klagar och pratar både dagar och nätter. Eftersom huset är lyhört som många andra hyreshus, hördes ljuden tydligt in till grannarna.

Grannarna kände oro

Men det var inte bara i sin egen lägenhet som 60-åriga kvinnan ska ha uppträtt störande. Grannarna menar även att de känt en viss "oro för hur hon uppträtt i fastighetens gemensamma utrymmen".

Ärendet har varit uppe hos hyresnämnden i Malmö, och eftersom grannar har störts flera gånger av kvinnan har det skickats varningsbrev till henne – men högljudda gråten fortsatte. 

Flyttar inte – trots uppsägning

När varken grannar eller hyresvärd inte upplevt någon förbättring efter varningsbrev valde hyresvärden att säga upp 60-åringens hyreskontrakt. Trots uppsägning har kvinnan inte flyttat självmant. 

Nu ska parterna mötas i hyresnämnden, rapporterar Hem & Hyra. Och allt detta kaos på grund av att kvinnan varit så ledsen att hon inte kunnat hindra sin gråt. Vad det är som gjort kvinnan så gråtfärdig är fortfarande oklart.

Det är faktiskt inte att vistas i trafiken som är farligast, utan att vistas hemma är farligare. Kan du gissa vilket det farligaste rummet är? Nyheter24 har tidigare skrivit om de farligaste rummen i ditt hem. Här kan du läsa allt du behöver veta om det.

Bor du i lägenhet?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela