en blond kvinna i rosa mössa, snabbmat
Arbetslösa Jennie lägger över 90 000 kr på snabbmat och shopping. - Foto: TV3

Arbetslösa Jennie lägger 90 000 kr på skräpmat: "Det här är illa"

Mamma Jennie har satt sig själv i en ekonomisk knipa och har stora skulder hos inkasso och kronofogden. Pengarna hon får in varje månad spenderas på onödiga prylar och snabbmat. "Det verkar som Jennie stoppar huvudet i sanden", säger Patrik Wincent.


Tvåbarnsmamman Jennie, från Bollnäs, har länge drömt om ett fint hus på landet och en stabil vardag för sig själv och sina barn. Men i verkligheten är hon arbetslös och har stora skulder hos inkasso och kronofogden. 

I kvällens avsnitt av Lyxfällan ska programledarna Magdalena Kowalczyk och Patrik Wincent hjälpa Jennie att ta sig ur sin svåra ekonomiska sits. Tvåbarnsmamman lägger enorma pengar på skräpmat och shopping. Dessutom lånar hon frekvent pengar av sin mamma – som aldrig betalas tillbaka.

Men nu har mamman satt stopp och ställt ett ultimatum: Om inte Jennie tar tag i sig själv och sin ekonomi kommer hon att bryta kontakten. Dessutom riskerar hon att förlora vårdnaden om barnen. Ett känslosamt avsnitt väntar i Lyxfällan.

– Det här är illa, det verkar som att vi har med en väldigt ledsen tjej att göra, säger Magdalena Kowalczyk i programmet.

– Det verkar som Jennie stoppar huvudet i sanden och shoppar för pengar som hon inte ens har, säger Patrik.

Går back med över 16 000 kronor varje månad

Jennies inkomst består av CSN, underhållsstöd och barnbidrag. Det gör att hon i genomsnitt får ut 20 300 kronor varje månad. Men utgifterna är desto högre. Totalt spenderar hon 36 600 kronor varje månad och går därmed back med över 16 000 kronor. 

– Varför jag blev ledsen är för att jag fick se verkligheten. All ångest och alla känslor bara kom, säger Jennie.

Har nästan 250 000 kronor i skulder

Totalt har Jennie nästan en kvarts miljon kronor i skulder och pengarna har spenderats hej vilt. På ett år har hon lagt över 90 000 kronor på skräpmat och onödig shopping. Det är pengar som i stället kunde ha lagts på drömmen om ett hus och barnens framtid.

– Om det inte vore viktigt nog att din dröm försvinner i solnedgången, så är det fler som påverkas av de här småbesluten som du gör i vardagen, säger Magdalena Kowalczyk. 

– Ja, man har ju tänkt på det, men inte gjort någonting åt det, säger Jennie.

Se klippet ovan när Jennie får se alla sina skulder!

Magdalena Kowalczyk, Magnus Hedberg, Frida Boisen och Patrik Wincent är programledare för Lyxfällan. Bildkälla:Janerik Henriksson/TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Misstänkt för kvinnomord i Södertälje släppt

En 35-årig man som suttit häktad misstänkt för mord på en närstående kvinna i Ronna i Södertälje i mars har släppts.

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

En man i 30-årsåldern har tagits på Arlanda med en väska full med pengar. Polisen utreder händelsen som penningtvättsbrott.

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

I natt attackerades Iran av israeliska drönare, enligt israeliska och amerikanska medier. Källor beskriver det som ett anfall i liten skala riktat mot atomteknikcentret Isfahan. Uppgifterna är mycket allvarliga och oroande. Det är viktigt att undvika en eskalering, säger utrikesminister Tobias Billström.

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.