Katherine visar upp sin bil
Katherine köpte en ny bil för över en kvarts miljon kronor – trots att hon inte hade körkort. - Foto: TV3

Katherine köpte bil för en kvarts miljon – har inget körkort

Katherine från Göteborg har skulder på över en och en halv miljon kronor. Dessutom har hon och hennes make köpt en ny bil för 280 000 kronor, fast ingen av dem har körkort – det här och mycket mer i tisdagens avsnitt av Lyxfällan.


Så fort Katherine flyttade hemifrån började hon shoppa för krediter. Mamman från Göteborg har inredning som största intresse och har fyllt sitt hem med dyra möblemang. Dessutom präglas henne garderob av dyra märkeskläder. Men i verkligheten äger hon få av dessa prylar, utan betalar av det mesta till en hög ränta. 

– Det mesta är köpt på avbetalning, säger Katherine i Lyxfällan.

I det senaste avsnittet av Lyxfällan ska Frida Boisen och Patrik Wincent hjälpa Katherine och hennes make Mario att ta sig ur sin ekonomiska knipa.

Programledarna blir förvirrade när de får höra Katherines historia. För tillsammans har hon och maken en stabil inkomst och utåt sett håller de upp en fin fasad. Men efter alla impulsköp så har paret tappat kontrollen helt och den fina ytan håller på att spricka.

Går back med över 18 000 kronor i månaden

När Katherine får reda på deras utgifter så visar det sig att de går back med hela 18 400 kronor varje månad. Det beror främst på deras lån och krediter som kostar 34 700 kronor per månad.

Totalt har de skulder på över en och en halv miljon kronor, med en räntekostnad på nästan 200 000 kronor per år.

Frida Boisen: När tog ni senast ett lån?

– Tre veckor sedan. Det lånet var på 380 000 kr, säger Katherine.

Frida Boisen chockas av svaret när hon får höra att de tog lånet för att täcka deras kreditskulder. Lånet har dessutom en skyhög ränta på 16 procent. 

Köpt splitterny bil för 280 000 kronor

När Lyxfällan fortsätter att gå igenom parets utgifter så kommer deras bil upp på tal. En splitterny sådan värd 280 000 kronor.

– Jag har inget körkort. Min man har inte heller körkort. Tanken var att bilen skulle vara en morot för att lära sig köra. Det har aldrig blivit av. Bilen har fått stå på parkeringen, säger Katherine.

Se klippet ovan när Katherine berättar om sitt bilköp!

Magdalena Kowalczyk, Magnus Hedberg, Frida Boisen och Patrik Wincent är programledare för Lyxfällan. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT
Missa inte Lyxfällan som sänds varje tisdag klockan 20.00 på TV3.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!