Kvinna. Indien. bebis. Youtube.
En kvinna i indien dog efter att hon försökte förlösa sitt eget barn. - Foto: Shutterstock (Montage)

Gravid kvinna dog – försökte föda med hjälp av Youtubevideo

Nu skakas Indien av två tragiska dödsfall. En gravid kvinna och hennes bebis dog efter att kvinnan försökte förlösa barnet med hjälp av en instruktionsvideo på Youtube. Anledningen till att hon inte vågade uppsöka sjukhus var att hon var ogift.


Några boende i en hyresbostad i Gorakhpur, Indien, uppmärksammade en stor mängd blod som sipprat ut från en grannes lägenhet  och en tragisk upptäckt gjordes. 

Inuti lägenheten fann man en ung kvinna, som dött i samband med förlossning. Den unga kvinnan och barnet i hennes mage hade dött efter att kvinnan försökt att förlösa barnet på egen hand. Mamman hade försökt ta hjälp av instruktionsvideo för barnafödsel på Youtube. 

Anledningen till att hon inte uppsökte vård på ett sjukhus går inte säkert att fastställa. Men polis menar att det med största sannolikhet handlar om att hon var rädd för att skuldbeläggas av sin omgivning för att hon var ogift.

I stora delar av det indiska samhället riskerar ogifta, ensamstående mammor att isoleras och diskrimineras. Därför undviker vissa gravida kvinnor att ta hjälp från läkare och besöka sjukhus, då de är rädda att de ska outas för omgivningen. 

Följde instruktionsvideos på mobilen

När kvinnans grannar insåg att något hade hänt med kvinnan kallades hyresvärden till platsen. Efter att han slagit in dörren hittade värden den döda kvinnan. Bredvid henne låg en nyfödd pojke som också var död.  

– Historiken på hennes smartphone avslöjade att hon tittat på bland annat "hur man förlöser ett barn själv" och "säker födsel" på YouTube, sade polisen i Gorakhpur i en intervju rörande dödsfallen. 

En sax, ett rakblad och tråd hittades även bredvid den döda kvinnan. 

Stadspolisen har valt att inte gå ut med kvinnans identitet, men förklarar att hennes närstående informerats om hennes död. 

Andra artiklar: 

Kvinna gjorde abort – pojkvän stämmer abortkliniken

12-årig flicka födde sin 14-åriga brors barn

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.