Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

12-årig flicka födde sin 14-åriga brors barn

- 02/02/2019, 22:39 -

Ett fall gällande en gravid tolvåring skakar Australien. Flickan som nu fött barn förstod inte själv att hon var gravid till det att bebisen kom. Nu visar det sig att pappan till barnet är hennes 14-årige styvbror.

I Australien har en chockande nyhetshändelse börjat nystas upp. Det hela började när en tolvårig flicka plötsligt och oväntat födde barn. Flickan visste själv inte ens att hon var gravid till det att förlossningsarbetet började.  

Torsdagen den 24 januari rapporterade Australienska lokaltidningen, News, att 12-åringen och barnet klarade förlossningen. Men fokus vände snabbt till den brännande frågan – vem var barnets pappa?

14-årige styvbrodern är pappa

Man kunde tidigt i utredningen gå ut med att barnets pappa var någon som kände 12-åringen. Och det har nu framkommit att det är flickans 14-årige styvbroder som gjort henne gravid. 

Nu arbetar socialtjänsten och polis hand i hand med ärendet för att få en bättre förståelse av vad som hänt. 

12-åringen och 14-åringen kan åtalas

Även om det skulle vara så att både 12-åringen och 14-åringen valt att ha sex, så finns det en risk att båda åtalas som sexualförbrytare. Detta beror på att det enligt Australiensisk lag är olagligt att ha sex med någon under 16 år.  

Men det är ännu oklart vad som kommer att hända i just detta fall.

“Lagligt sätt kan båda bli åtalade, men i praktiken är det vanligtvis så att det är pojken som blir åtalad i sådana här situationer. Men man måste ta med barnens välmående och deras levnadssituation i beaktning, och vara sig det ligger i allmänhetens intresse att åtala dem, eller inte.", säger Sally Dechow, en av de socialarbetare som är inblandad i fallet, i en intervju med News AU. 

"Komplexa sociala frågor"

Polisen erbjuder just nu stöd till barnens familjer och har försäkrat sig om att hemmet är en säker miljö för familjernas andra barn. 

"Det är komplexa sociala frågor, som hanteras av alla inblandade parter, och prioriteringen är att se till att familjen får det stöd de behöver" sade en talesperson, skriver News AU.

Läs även:

Incest-fallet som skakar USA: Lämnade sin fru för sin egen dotter

13-åringen som blev mamma – tog med sin dotter på skolbalen