Blommor, person på bänk
Snart kommer vären - Foto: TT/NTB scanpix Ruud, Vidar / Johan Nilsson/TT

Nya prognosen: Vårvädret är snart här – kan bli upp till 20 grader

Trött på kylan? Ge inte upp, det finns hopp. Nästa vecka ska två högtrycksryggar dra in över Sverige. Vad innebär det? Jo, att det redan i april kan bli 20 grader varmt!


Den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge. Nu är det inte lång tid kvar tills värmen kikar fram, om vi ska tro vädergudarna.

Enligt danska väderinstitutet DMI kan det redan i april bli upp till 20 grader varmt i Sverige. Inte så pjåkigt med sol!

Detta är tack vare två högtrycksryggar som drar in över Sverige nästa vecka. 

– Tisdag ligger närmast till hands. Då har vi en högtrycksrygg som sträcker sig över i stort sett hela landet. Den ger ett ganska torrt och soligt väder, säger Ian Engblom, meteorolog på Foreca, till Aftonbladet.

Ja, visst blir det molnigt men sedan sveper en ny högtrycksrygg in under veckans slut.

– Blir det lite torrare då så finns det chans till upp till tio grader i Götaland och Svealand, fortsätter Engblom.

Stora snömängder

Men man ska inte ropa hej förrän man är över bron. Detta härliga vårväder gäller som sagt nästa vecka och framåt. Innan dess kan vi räkna med fortsatt snö och slask.

– Ett ganska omfattande lågtrycksområde drar in på söndag. I Dalarna och upp över Norrland kan det bli ganska stora snömängder, upp till två eller tre decimeter lokalt, avslutar Engblom till Aftonbladet.

Vårvädret är påväg

Senare under månaden kan det väntas bli varmare än det normalt är i mars. Men det riktigt härliga och ljusa vårvädret kan faktiskt komma redan i april, rapporterar danska DMI.

Väderinstitutet släppte nämligen i dagarna en långtidsprognos som visar att milda luftströmmar kan dra upp över Norden. Och det är även orsaken till att det i april kan bli 20 grader i landet.

En av de bästa dagarna på året är ju midsommar, men det verkar alltid regna? Hur kommer det sig egentligen? Varför är det alltid dåligt väder på midsommar? Nyheter24 har tidigare skrivit om det. Nyfiken på svaret? Här kan du läsa mer om det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du till värmen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.