Mattias Liedholm
Mattias Liedholm hotades och hånades efter den grova misshandeln. - Foto: TV3

Politikern misshandlades – hotades och hånades på sociala medier

Mattias Liedholm blev offer för en grov misshandel av ett ungdomsgäng. Men istället för att få stöd, hånades och hotades politikern på sociala medier – detta och mycket mer utreds i säsongsavslutningen av Trolljägarna.


Moderatpolitikern och Karlskronarektorn Mattias Liedholm skulle stoppa ett bråk, som två av hans söner var inbladade i. De hade hamnat i konflikt med ett ungdomsgäng med invandrarbakgrund.

Det hela övergick i att Liedholm blev brutal misshandlad av ungdomsgänget  han slogs blodig ner till marken och fick flera krosskador i ansiktet.

När han låg i sjukhussängen delade hans fru bilder av händelsen på sociala medier – men istället för att få stöd blev de överösta av hundratals brev och kommentarer med hot och hat. I säsongsavslutningen av Trolljägarna ställer programledarna, Frida Boisen och Robert Aschberg, nättrollen mot väggen.

– Det här inlägget blev delat 13 000 gånger och spreds väldigt väldigt fort, säger Sophia, fru till Mattias Liedholm, i Trolljägarna.

Hon fortsätter: 

– Det var väldigt mycket näthat på väldigt kort tid. 

Mattias Liedholm fick kommentarer med hot och hat efter misshandeln. Bildkälla: TV3

Beskrevs som "landsförrädare"

I kommentarsfältet utmålades Liedholm som "landsförrädare" och många personer skrev att misshandeln var en rättvis konsekvens av hans politiska engagemang. 

"Skithögar som brottsoffret dom pådyvlar brottslighet på oss alla. Skönt att han fick smaka på sin egen medicin", skrev en person.

"Inte den första och inte den sista folkförrädaren som får vad den förtjänar. Rätt åt det enfaldiga kräket som '"brinner för mångfald"', skriver en annan.

Liedholm säger att hatet är närvarande hela tiden i dagens samhälle, att det har blivit den nya normen i dagens debattklimat.

– Våldet måste försvinna. Vi kan ju aldrig få ett bra samhälle igen om det ska vara hatet som är det normala, säger han.

Enligt lagen så är det tillåtet att uttrycka sitt gillande över andra människors olycka.

Har koppling till Granskning Sverige

I det här fallet delades inlägget av många sajter som beskrivs som "alternativmedia". Men personerna som kommenterade visar sig ha en koppling till trollfabriken ”Granskning Sverige”, en högerextrem rörelse vars avsikt är att påverka människor och organisationer de inte tycker om.

Se i klippet ovan när Frida Boisen ska ställa nättrollet mot väggen!

Säsongsavslutningen av Trolljägarna sänds måndag 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Trolljägarna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.