Söndag 9 Maj
Stockholm

Amazon får hård kritik efter försäljning av sexdocka

Amazon, Docka
Amazon får hård kritik efter försäljning av sexdocka. Foto: Unsplash, Amazon

Den amerikanska shoppingjätten Amazon sålde sexdocka, något som fick flera människor att reagera och rikta skarp kritik mot företaget. Anledningen var bland annat att dockan såg ut som ett barn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Webbplatsen Amazon har hamnat i yrväder. Detta efter att flera kunder klagat på att en annons om en sexdocka legat ute till försäljning för cirka 600 kronor. Sexdockan var fastbunden och hade munkavle. Kunderna tyckte att dockan såg ut som en ung flicka.

Sexdockan som låg ute för försäljning på Amazon. Bildkälla: Amazon

"Väldigt flexibel"

I produktbeskrivningen definierades dockan vara "enkel att rengöra" och "tål över 170 kilos tyngd". Dessutom stod det i annonsen att kunderna inte behövde "oroa sig för att vrida eller ha sönder dockan" då den är "väldigt flexibel".

Annonsen borttagen

Nu har den stora shoppingjätten tagit bort annonsen efter flera klagomål. Ett av klagomålen kom från en kvinna bosatt i London, som menade att dockan såldes för att köpare skulle kunna utöva "manligt sexuellt övergrepp". 

– Dockan är utrustad med fullt användbara könsorgan och företaget är stolta över att den klarar män som väger över 170 kilo, berättar kvinnan som klagat, för Metro UK.

Hon fortsätter:

– Jag är djupt chockad över att Amazon säljer detta. Det skrämmer mig så mycket att vi som samhälle tillåter att den här typen av saker får säljas över huvud taget. Det skrämmer mig ännu mer att de säljs på en så pass öppen, populär och familjevänlig webbplats som Amazon. Det normaliserar den mentalitet som skapar och säljer dessa motbjudande produkter.

Annonsen gjorde många upprörda. Bildkälla: Amazon

En hel marknad

Men denna sexdocka är inte den enda som Amazon säljer. En användare skrev på sociala medier att "om du söker på Amazon för 'vuxendockor för män' så hittar du över 3 000 produkter". 

En talesperson för Amazon försäkrade för användarna att "försäljare som inte följer riktlinjerna får deras konto borttagna" och att dessa produkter "inte längre är tillgängliga". 

Har du handlat på Amazon någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela