Amazon, Docka
Amazon får hård kritik efter försäljning av sexdocka - Foto: Unsplash, Amazon

Amazon får hård kritik efter försäljning av sexdocka

Den amerikanska shoppingjätten Amazon sålde sexdocka, något som fick flera människor att reagera och rikta skarp kritik mot företaget. Anledningen var bland annat att dockan såg ut som ett barn.


Webbplatsen Amazon har hamnat i yrväder. Detta efter att flera kunder klagat på att en annons om en sexdocka legat ute till försäljning för cirka 600 kronor. Sexdockan var fastbunden och hade munkavle. Kunderna tyckte att dockan såg ut som en ung flicka.

Sexdockan som låg ute för försäljning på Amazon. Bildkälla: Amazon

"Väldigt flexibel"

I produktbeskrivningen definierades dockan vara "enkel att rengöra" och "tål över 170 kilos tyngd". Dessutom stod det i annonsen att kunderna inte behövde "oroa sig för att vrida eller ha sönder dockan" då den är "väldigt flexibel".

Annonsen borttagen

Nu har den stora shoppingjätten tagit bort annonsen efter flera klagomål. Ett av klagomålen kom från en kvinna bosatt i London, som menade att dockan såldes för att köpare skulle kunna utöva "manligt sexuellt övergrepp". 

– Dockan är utrustad med fullt användbara könsorgan och företaget är stolta över att den klarar män som väger över 170 kilo, berättar kvinnan som klagat, för Metro UK.

Hon fortsätter:

– Jag är djupt chockad över att Amazon säljer detta. Det skrämmer mig så mycket att vi som samhälle tillåter att den här typen av saker får säljas över huvud taget. Det skrämmer mig ännu mer att de säljs på en så pass öppen, populär och familjevänlig webbplats som Amazon. Det normaliserar den mentalitet som skapar och säljer dessa motbjudande produkter.

Annonsen gjorde många upprörda. Bildkälla: Amazon

En hel marknad

Men denna sexdocka är inte den enda som Amazon säljer. En användare skrev på sociala medier att "om du söker på Amazon för 'vuxendockor för män' så hittar du över 3 000 produkter". 

En talesperson för Amazon försäkrade för användarna att "försäljare som inte följer riktlinjerna får deras konto borttagna" och att dessa produkter "inte längre är tillgängliga". 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du handlat på Amazon någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sverige näst bäst på patent

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken på ny resa i hopp om vapenvila

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten. På dagordningen: få till en vapenvila mellan Israel och Hamas samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger USA:s UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.