Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför borde du som är pollenallergiker ha mycket sex

- 15/04/2019, 22:40 -

Är du pollenallergiker? Slutar snoret aldrig rinna? Kanske behöver inte alla dyra mediciner vara den enda lösningen på problemet. Forskare menar att ett botemedel kan vara att ha en hel del sex under pollensäsongen.

Våren är verkligen inte en rolig tid för alla pollenallergiker

Är du en av dem som aldrig får ett stopp på ditt nysande? Nu uppmanar forskare att sex kan vara ett slags tillfälligt botemedel för pollenallergi. Här är anledningen till att du håller du dig frisk under pollensäsongen genom att ha sex.

Ja, en studie från Tabiz Medical University visar nämligen att sex kan minska symptomen för pollenallergiker, skriver Heart UK. Med andra ord kan det alltså vara en bra idé att hitta en partner att mysa med om du vill slippa en rinnande näsa.

Blodkärlen drar ihop sig

Hur kan detta hänga ihop då? Jo, enligt studien så bidrar sex till att blodkärlen i näsan drar ihop sig. Det i sin tur leder till att vägarna i näsan blir mer öppna och mindre rinniga!

Men som med mycket annat så utesluter ju inte det ena – det andra. Med andra ord så ska du inte skippa de andra traditionella lösningarna som redan finns, bara för att du bestämmer dig för att ha lite extra sex under dessa pollentider. Men det kan vara ett bra komplement!

Extra fördel för män

– Pollennivåerna kommer antagligen att stiga inom kort. Så pollenallergiker bör vara beredda på att förhindra de obehagliga symptomen som kan uppkomma, säger Max Wiseberg, expert på luftburna allergier, till Heart UK och fortsätter:

– Men det finns ju även forskning som visar på att sex kan hjälpa att förhindra symptomen. Även om det kan komplicera till det en del med tid och plats, så kan det vara något att överväga. Det finns troligen dock inget mer trivsamt sätt att hantera sin pollenallergi på.

Så, vad är haken? Jo, den dämpande fördelen av symptomen som sex kan bidra mer är kopplad till utlösning. Vilket innebär att män har en viss större chans att ta del av den positiva effekten av allergiknepet, skriver Heart UK.

Något annat som kan vara bra för hälsan är faktiskt att bli arg. Det menar en forskning som Nyheter24 tidigare har skrivit om, här kan du läsa mer om det.

Är du pollenallergiker?