Michaela i Lyxfällan
Michaela låter sin mamma betala hennes räkningar, istället lägger hon sina pengar på kläder och skönhetsbehandlingar. - Foto: TV3

Michaela betalar inte hyran – trots 191 000 i swish från mamma

Michaela är extremt curlad av sin mamma. I fyra år har hon bott själv men bara betalat hyran två gånger – trots att mamma Lillemor ger henne 15 000 kronor i månaden. Det mesta av pengarna går istället till solarium, naglar, fillers och fransförlängning.


Michaela, 27, bor i en lägenhet i Solna sedan fyra år tillbaka. Men under de här åren har hon bara betalat hyran ett par gånger. Fastän mamma Lillemor swishat 191 000 kronor till Michaela bara det senaste året. 

– Jag valde att inte växa upp. Jag trivdes ju i min lilla tonårsbubbla. Jag ville inte ta mig ur den och mamma ville inte lära mig att ta mig ur den bekväma dotterbubblan, säger Michaela till Nyheter24.

Michaela är student och på fritiden lägger hon mycket av sin tid på sitt utseende. Det gör hon genom att sola solarium, fixa sina naglar, fransar och göra fillers.

Hon lägger också mycket tid och pengar på att shoppa på nätet.

– Shopping ger mig en gnutta lycka. För den sanna bekräftelsen är en orderbekräftelse skulle jag säga, säger Michaela i kvällens avsnitt av Lyxfällan. 

Medan Michaela lägger pengar på dyra skönhetsbehandlingar och kläder är det mamma Lillemor som betalar räkningarna – som hon dessutom behöver jobba fyra timmar extra per dag för att kunna betala. 

Michaela låter sin mamma betala räkningarna, medan hon själv lägger pengarna på kläder och skönhetsbehandlingar. Bildkälla: TV3

Michaela är inte speciellt intresserad av att hålla koll på sin ekonomi och att hennes pengar tar slut är ett mysterium för henne. 

Att försöka få Michaela att vilja stå på egna ben och få mamma Lillemor att släppa taget – det är den stora utmaningen för Magdalena och Magnus i kvällens avsnitt av Lyxfällan. 

Nyheter24 frågade Michaela hur det har gått med hennes ekonomi efter hennes medverkan i programmet. 

 Jag har lyckats fullfölja planen som jag fick, det har gått så bra. Jag lyckades deklarera själv också, så jag fick skatteåterbäringen och den gick till att betala det allra sista av skulderna, säger Michaela till Nyheter24. 

Vilken av dina dyra vanor var svårast att sluta med? 

– Det svåraste har varit att sluta sola solarium. Jag har solat två-tre gånger i veckan de  senaste sju-åtta åren. Jag har alltid en grund-brunhet och är ovan vid att se mig själv blek. Det har varit det svåraste, säger Michaela. 

Lyxfällan sänds på tisdagar 20:00 på TV3, Viafree och Viaplay

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.