Apples nya Mac Pro
Apples nya Mac Pro - Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Här är det sjuka priset för nya Mac Pro

Apple ska lansera en ny Mac Pro inom den närmaste tiden. Och det är en riktig monsterdator vi snackar om. Men priset är minst sagt saftigt – över 50 000 kronor kommer du få pynta för den nya mackapären.


Apple har länge riktat sina produkter till den "vanliga" användaren och är kända för sin enkla användning. Men nu har det förändrats. För i dagarna visade it-jätten upp den nya Mac Pro som är anpassat för riktiga dataproffs, detta skriver Mac World.

Ett riktigt rivjärn

Den nya stationära modellen ser ut som ett rivjärn och påminner om den gamla Mac- Pro-modellen som släpptes 2006. Men Apples nya enhet ska ha stora expansionsmöjligheter. 

Nya modellen kommer rymma hela 256 gigabyte i minne och säljas med tre olika grafikkorstsval. 

Apples vd Tim Cook visar upp nya Mac Pro. Bildkälla: Jeff Chiu/AP/TT

Kan rulla på golvet

Datorn står på fyra fötter, men ett tillbehörspaket kommer säljas som inkluderar fyra hjul vilket gör att du kan flytta runt den på golvet.

Apple har meddelat att den nya Mac Pro kommer att säljas i höst. 

Kostar 57 000 kronor

De svenska priserna har inte avslöjats än, men it-jätten har angett grundpriset i dollar. 5 999 dollar, vilket motsvarar 57 000 kronor kommer datorn att kosta (plus moms). Detta rapporterar Mac World.

Men vill du maxa din Mac Pro ordentligt så har The Verge räknat på att notan kommer landa på hela 35 000 dollar, alltså 333 000 kronor ex moms. Galet!

Nya Mac Pro kommer kosta 57 000 kronor plus moms. Bildkälla: Jeff Chiu/AP/TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha nya Mac Pro?
Tack för din röst!